Presedintele PD-L, Emil Boc, a afirmat sambata, la Cluj, ca liderii PNL si PSD, Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana, sunt depasiti de nevoile Romaniei moderne si fac parte din muzeul de antichitati politice.

“Romania a plecat intr-o alta directie, domnilor Tariceanu si Geoana. Dumneavoastra faceti parte din muzeul antichitatilor Romaniei politice si acolo va este locul”, a spus Boc in timpul discursului, informeaza NewsIn.

Liderul democrat-liberal a atacat performantele Guvernului Tariceanu, pe care l-a acuzat ca a dus Romania in topul tarilor cu cea mai mare fiscalitate si a facut doar cinci kilometri de autostrada.

Aceasta este performanta Guvernului Tariceanu in materie de infrastuctura, umilind romanii, umilind transilvanenii, umilind toti cetatenii Romaniei care astazi sunt blocati in trafic cu nervi si cu rabdarea pusa la incercare datorita incapacitatii acestui Guvern de a reusi proiectele mari de infrastuctura de care Romania are atat nevoie”, a spus Boc.

Emil Boc nu a uitat sa critice nici PSD-ul, despre care a spus ca “se vrea a fi in Opozitie”, dar confirma zilnic ca este co-autorul guvernarii.

“Domnilor din PSD, nu asteptam acuze de la dumneavoastra, ci scuze la adresa romanilor pentru ca de un an si jumatate sunteti partasi la aceasta guvernare iresponsabila a Romaniei”, adaugand ca social-democratii au adus in Guvernul Tariceanu practicile Guvernului Nastase cu privire la clientelismul politic si santajul.

Emil Boc a mai spus ca Geoana nu stie decat sa incerce prin mijloace de mita electorala sa atraga romanii acasa, in loc sa dezvolte tara, astfel incat sa creeze conditii pentru ca cetatenii sa se intoarca la familiilor lor.

La lansarea programului de guvernare al PD-L pe 2009-2012, de la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca au participat sute de membri si simpatizanti PD-L, precum si mai multi lideri de partid, printre care Theodor Stolojan, Radu Berceanu, Vasile Blaga, Elena Udrea sau Adriean Videanu.