Presedintele PNG-CD George Becali a anuntat joi ca va candida pentru un post de deputat intr-un colegiu din sectorul 5 al Capitalei si se va inscrie si in cursa prezidentiala din 2009, relateaza NewsIn. "Voi candida in sectorul 5 pentru un mandat de deputat. Colegiul nu vi-l spun ca sa faca sapaturi celelalte partide. Sa vedem cine are curajul sa candideze impotriva lui Gigi Becali. Nu-l sfatuiesc pentru ca-l voi spulbera", a declarat Becali, joi, intr-o conferinta de presa.

Intrebat de ce nu candideaza in Ilfov, liderul PNG-CD a afirmat ca acest judet poate fi castigat si cu alti oameni, el nedorind sa-si iroseasca potentialul electoral intr-o zona pe care e deja sigur ca o va castiga.

George Becali a mai spus ca nu-i va ajuta financiar pe candidatii partidului singura contributie a sa in conturile partidului fiind banii necesari pentru depunerea garantiei ceruta de Autoritatea Electorala Permanenta. "N-am sa mai dau bani, fiecare sa-si faca singur banii", a afirmat Becali.

De asemenea, el a precizat ca PNG-CD nu va face aliante preelectorale cu nici o alta formatiune politica, tinta fiind depasirea pragului electoral de 5% si intrarea la guvernare. "As fi vrut sa fac o alianta preelectorala, dar nu sunt genul de om care sa cerseasca. Asteptam oferte, dar nu am primit niciuna", a explicat penegistul.

Becali a anuntat totodata ca vrea sa candideze din nou la presedintie. "Va mai fi o lupta in slujba crucii si a neamului romanesc prin candidatura mea la presedintie in 2009. Nu vad in politica romaneasca o alta persoana care sa ma poata invinge pe mine. Le sunt superior din punct de vedere moral, managerial si crestin, dar si din punct de vedere al pozitiei sociale pentru ca eu stau intr-un palat, iar ei, inainte sa intre in politica, stateau la apartament. Eu deja sunt imparat, candidatura la presedintie este un pas inapoi pentru mine", a sustinut George Becali.