Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, cererea PRM de a suspenda ordonanta de urgenta legata de delimitarea colegiilor uninominale. Actul normativ este considerat de PRM ilegal, deoarece s-ar fi trecut peste vointa Parlamentului. PRM a anuntat ca va face recurs la decizia Curtii de Apel.

Si presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la TVR ca hotararea de guvern contine elemente de ilegalitate. Seful statului a reluat, astfel, ideea din discursul tinut in fata Parlamentului, subliniind ca Executivul recurge la un tertip pe care l-a mai aplicat si la referendumul pentru introducerea votului uninominal, cand si-a asumat raspunderea pentru o lege care s-a dovedit a avea elemente de neconstitutionalitate.

Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Guvernul este pregatit sa adopte masurile necesare asa incat alegerile parlamentare sa fie organizate la termen, pe baza votului uninominal. Intr-o declaratie consemnata de postul public de radio, seful Executivului a adaugat ca se fac jocuri de culise si presiuni asupra justitiei pentru a bloca acest sistem de vot.

Update: Premierul Tariceanu a declarat ca este evidenta intentia coalitiei rusinii PD-L-PRM de a bloca votul uninominal: "coalitia rusinii incearca sa-si puna interesul propriu inaintea interesului general, pentru ca simt ca vor fi dezavantajati".

"Guvernul multumeste celor care au sustinut sistemul de vot uninominal', a mai spus premierul care a explicat ca de fapt contestatia PRM viza delimitarea colegiilor si nu procesul electoral in sine.