Calin Popescu Tariceanu a lansat unul dintre putinele atacuri directe la adresa lui Theodor Stolojan, fostul lider PNL pe care il lauda cu superlative intr-un discurs din februarie 2005. E drept ca atunci PNL, PD si liberalii care s-au rupt intre timp din PNL si formeaza azi PD-L erau intr-o singura Alianta. Dar nu e clar de ce Calin Popescu Tariceanu avea atunci incredere in Stolojan si ii multumea din inima, iar astazi nu mai are. Cititorii HotNews.ro sunt invitati comenteze cele doua discursuri ale liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu: “Theodor Stolojan este un politician in care nu poti sa ai incredere. Eu si colegii mei liberali stim asta din proprie experienta. Romanii nu se pot baza pe Theodor Stolojan. Cand esti premier, nu poti sa te retragi de la o zi la alta pentru ca ti se pare ca esti santajat de cineva” (Interviu Mediafax, 21 septembrie 2008)

CPT: “Nu am fi fost astazi intr-un congres al invingatorilor daca PNL nu ar fi fost condus in anii care au trecut de presedintele Theodor Stolojan. Ceea ce parea imposibil s-a intâmplat. Theodor Stolojan a facut ca liberalii sa-si depaseasca disensiunile interne si sa se instaureze un climat de lucru in echipa care a asigurat atingerea obiectivelor asumate la congresul extraordinar din 2002. Domnule Theodor Stolojan, recunoastem astazi inca o data ca prin integritate, rabdare, tenacitate si echilibru ati contribuit esential la devenirea PNL. In numele tuturor colegilor, va multumim inca o data!”

(Discursul “La inceputul unei noi pagini de istorie, 04 februarie 2005)

CPT: “Orice alianta trebuie discutata dupa alegeri. Ce va pot spune este ca noi nu vom negocia principiile liberale de guvernare. Obiectivul PNL este de a castiga alegerile, pentru ca Romania sa fie condusa dupa principiile liberale si in urmatorii 4 ani, astfel incat sa putem continua cresterea economica, cresterea salariilor si pensiilor si sa oferim fiecarui roman o viata mai buna.” (Interviu Mediafax, 21 septembrie 2008)

CPT: "Alianta cu Partidul Democrat a fost optiunea strategica corecta pentru abordarea alegerilor locale, parlamentare si prezidentiale din 2004. Colaborarea politica dintre cele doua partide a functionat fara fisuri si a asigurat câstigarea alegerilor prezidentiale si formarea noului guvern in jurul Aliantei. Alianta a functionat si datorita complementaritatii dintre doctrinele celor doua partide, o imbinare intre nevoia de politici liberale care sa stimuleze dezvoltarea economica si consistenta politicilor sociale care sa corecteze neajunsurile tranzitiei. In timpul campaniei electorale si ulterior m-am pronuntat nu o data pentru fuziunea dintre PNL si PD. Ma pronunt pentru aceasta fuziune si acum. PNL isi asuma disponibilitatea unei actiuni care sa conduca spre un proces de fuziune, daca si PD isi va manifesta aceasta optiune politica. In perioada urmatoare eforturile trebuie concentrate insa pe indeplinirea obiectivelor guvernarii."

( Discursul “La inceputul unei noi pagini de istorie, 04 februarie 2005)