Petre Roman, Florin Calinescu, Dida Dragan, Mihai Pocorschi, Mariana Stoica si Daniel Barbu vor candida pe listele liberalilor pentru viitorul Parlament, a anuntat marti presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, dupa ce Biroul Politic Central a validat o serie de candidaturi pentru scrutinul din toamna.

Petre Roman va candida intr-un colegiu senatorial din Europa, in timp ce fostul ambasador al Romaniei in Israel, Mariana Stoica, va candida pentru un post de deputat in colegiul Orientul Mijlociu, Asia, Africa.

Politologul Daniel Barbu, fost decan al Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti si membru fondator (alaturi de Petre Roman) al partidului Forta Democrata, absorbit de PNL in 2008, a ales si el sa candideze pe listele liberalilor.

Florin Calinescu va candida intr-un colegiu din Arges, Dida Dragan la un colegiu din sectorul 2 al capitalei, in timp ce Mihai Pocorschi a ales judetul Tulcea.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca eventuala candidatura a Ramonei Badescu se afla inca in discutie.

Primul ministru nu este insa hotarat in privinta colegiului in care va candida, in conditiile in care nu s-a decis inca daca va renunta la cartierul Primaverii pentru Snagov. "Cand ma decid va spun", a fost singurul comentariu al liderului PNL pe marginea acestui subiect.