Liderii PC au organizat un protest in fata reprezentantei Comisiei Europene in Romania prin care solicita stoparea experimentului LHC. Doi dintre ei, Marius Marinescu si Codrin Stefanescu, au creionat sfarsitul lumii. Stefanescu vede o gaura neagra care va absorbi Terra. Marinescu are alta viziune: o mare explozie atomica.

Vicepresedintele PC Codrin Stefanescu a explicat cum experimentul stiintific de maine ar putea declansa Apocalipsa. “Din cate am inteles eu, din ce am citit si ce spun unii cercetatori este ca experimentul va esua si se va crea o gaura neagra. Oamenii de stiinta spun ca, odata deschisa, aceasta gaura neagra va absorbi tot ce este in jur si nu va putea fi inchisa. Asa ca se poate ca intreg Pamantul sa fie inghitit”, a explicat liderul PC. Stefanescu sustine ca acest gen de experimente nu ar trebui derulate pe Terra. El a oferit si solutia. “Sa nu faca experimente pana cand nu au tehnologia de a ajunge pe Luna”, a mai declarat Codrin Stefanescu.

Bantuiti de Nagasaki si Hiroshima

O imagine apocaliptica zugraveste si colegul sau de partid, Marius Marinescu. El a asemanat experimentul de recreare a Big Bang-ului cu crearea bombei atomice. In opinia sa, experimentul va duce la o explozie care va distruge Terra. “Acest gen de experiente pot genera un dezastru la nivel de planeta. Unii fizicieni de la CERD au spus ca exista posibilitatea de a se produce o catastrofa. Este posibila chiar o explozie. Cat despre acele gauri negre sa stiti ca exista deja niste procese pe rol pentru a stopa aceste experimente”, a declarat pentru HotNews.ro, senatorul Marius Marinescu.

Cei doi lideri PC sustin ca experimentul cu acceleratorul de particule va duce la o noua era a experimentelor atomice. "Avem deja niste experiente negative atunci cand s-a inventat energia atomica si vedeti ce s-a facut cu acea inventie. In loc sa mearga in directia umanitara, a mers catre o catastrofa care a avut loc in Nagasaki si Hiroshima. A fost folosita impotriva oamenilor, nu in folosul lor energia atomica. Sper sa nu se ajunga la o catastrofa, sper!", a declarat Codrin Stefanescu.

Mobilizarea lui Tulpaz

La protestul PC din fata repzentantei Comisiei Europene in Romania au participat putin peste 30 de persoane. Psihoza apocalipsei s-a extins foarte rapid. Teodor Tulpaz se declara membru simplu al PC, fara functie cum spune el. “M-au sunat de la partid si mi-au spus despre ce e vorba si daca nu pot sa aduc doi trei oameni. Fiind o chestiune atat de importanta sigur ca am reactionat”, spune Tulpaz.

Cand este intrebat care este marele pericol, Tulpaz reproduce teoriile expuse in direct la Antena 3 de catre senatorul Marinescu. “Ei vor sa se joace de-a Dumnezeu. Este laudabil, practic toate marile nenorociri s-au intamplat din scopuri laudabile, asa cum au fost si experimentele si bombele de la Hiroshima. Omul profan, de pe strada, zice: Bun, parerile sunt impartite, da' tot tre' sa mor intr-o zi de ceva. C-oi muri de pui clorinat, c-oi muri de gaura neagra, tot oi muri de ceva”, este de parere Teodor Tulpaz.

Tinerii PC si clima

PC a mobilizat si departamentul de tineret. Aici psihoza si imaginile apocalitice sunt ceva mai temperate. Andrei Stoian liderul tineretului PC-ist nu crede ca maine planeta va disparea si odata cu ea si Partidul Conservator. El crede ca efectele experimentului sunt de mai lunaga durata. "Diplomatia Comisiei Europene a tinut la secret acest proiect si de-abia de cateva zile le-au facut publice. Frica mea este ca in urmatorii 4-5 ani se poate schimba clima din acuza acestui proiect", spune Stoian.

In timp ce Andrei Stoian isi explica teoria sa asupra acceleratorului de particule, senatorul Marinescu anunta in fata camerelor de vederi ca a vorbit cu reprezentantii Comisiei Europene in Romania si ca protestul sau a fost inregistrat. Chiar daca reporterii insista, senatorul Marinescu nu a reusit sa explice ce se va intamapla cu acele “gauri negre marunte cu durata de viata redusa sau 'monopoluri magnetice' care distrug protonii din atom” pe care le anuntase cu cateva ore in urma.

La final de protest, prin fata sediului Reprezentantei Comisiei Europene in Romania trece un cuplu de pensionari. Dupa ce afla despre ce e vorba, barbatul isi indeamna consoarta: “Hai draga sa ne vedem pisicile, daca tot vine sfarsitul lumii”.