Catalin Avramescu, consilierul presedintelui Traian Basescu, nu mai candideaza din partea PD-L la alegerile parlamentare, invocand drept motiv al acestei decizii intelegerea de la Senat dintre PD-L si PRM, in urma careia democrat-liberalii i-au acordat lui Corneliu Vadim Tudor functia de vicepresedinte al Senatului, anunta NewsIn. Liderul PD-L Emil Boc considera refuzul lui Avramescu de a mai candida "o decizie personala", fara sa mai faca si "alte comentarii".

Catalin Avramescu a anuntat, pe 24 iulie, ca va candida pentru democrat-liberali intr-un colegiu din judetul Prahova. Doua saptamani mai tarziu, pe 8 august, el anunta ca revine asupra deciziei in cazul in care PD-L va accepta ca ex-PRM-istul Dumitru Dragomir sa participe la alegeri din partea partidului condus de Emil Boc.

"M-am alaturat PD-L din dorinta de a contribui, dupa puterile mele, la innoirea clasei politice romanesti. Dar aceasta innoire nu se poate face cu oameni care nu au nimic de-a face cu politica civilizata. De aceea, eu nu voi fi niciodata parte a unui proiect politic alaturi de domnul Dragomir", explica la vremea respectiva Avramescu. Trei zile mai tarziu, conducerea PD-L a respins candidatura lui Dragomir.

PD-L i-a cedat marti lui C.V Tudor postul de vicepresedinte al Senatului, primind la schimb un post de secretar si pe cel de presedinte al comisiei economice. Emil Boc a exclus insa o colaborare mai larga a PD-L cu PRM si a afirmat ca democrat-liberalii nu au cerut, in schimbul postului de vicepresedinte al Senatului, cedat lui C.V.Tudor, sprijin din partea PRM pentru motiunile simple pe care intentioneaza sa le depuna. Boc a insistat ca decizia PD-L este "o chestiune punctuala" si "nu are nimic de a face cu protocoale politice sau cu aliante".