Liberalii "ramin fideli proiectului propus de PNT, dar asteapta ca partidul sa-si rezolve problemele, fie intern, fie in justitie" a spus vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu. Imbracind anuntul in cuvinte politicoase, Melescanu a lasat sa se inteleaga ca taranistii condusi de Marian Milut nu vor mai primi cele 30 de locuri pe listele PNL. Senatorul Puiu Hasotti a declarat pentru HotNews.ro ca in situatia in care PNT-Milut pierde in instanta, nu se va mai pune problema continuarii protocolului.

La finalul Biroului Permanent de luni, Teodor Melescanu a declarat diplomatic ca "raminem fideli proiectului politic prezentat de PNT, dar din pacate regretam ca in interiorul acestui partid au aparut framintari care ne obliga sa asteptam rezolvarea lor, fie intern, fie in justitie". Fara sa dea alte amanunte, Melescanu a accentuat ca liberalii ramin cit se poate de "fideli proiectului".

In acest context, Melescanu a lasat sa se inteleaga ca protocolul incheiat cu PNT- Milut, prin care 30 de taranisti ar fi urmat sa candideze sub sigla PNL in colegii uninominale, a ramas in asteptarea rezolvarii "conflictului". Cu alte cuvinte, taranistii au fost pusi in stand-by.

Partidul National Liberal exclude varianta mentinerii protocolului in cazul in care instanta nu decide pentru gruparea Milut. Puiu Hasotti a declarat pentru HotNews.ro ca "nu se pune problema" respectarii protocolului daca in instanta se va decide ca gruparea Ciuhandu este continuatoarea PNTCD-ului.

Adio celor 30 de locuri pe listele PNL

Senatorul Puiu Hasotti a afirmat ca declaratia lui Teodor Melescanu de luni e corecta juridic si ca PNL-ul se afla in asteptarea deciziei instantei asupra identitati partidului PNTCD. "Ei insisi au spus ieri ca instanta va hotari care e adevaratul PNTCD. Asa asteptam si noi".

"Daca castiga PNTCD-Milut se respecta protocolul, daca nu, nu se pune problema colaborarii cu un grup care este anti PNL" a mai zis Hasotti taind de sub piciorele lui Ciuhandu si oamenilor lui craca aducatoare de 30 de locuri in Parlament.

Aurelian Pavelescu si Marian Milut nu au putut fi contactati pentru declaratii.

Duminica, PNT s-a scindat prin alegerea in functia de presedinte a lui Radu Sirbu, in timp ce, la Sinaia, gruparea lui Marian Milut l-a suspendat pe Gheorghe Ciuhandu. Reamintim ca la ultimele doua alegeri - cele europarlamentare si cele locale - PNT, sub bagheta lui Milut si Pavelescu a obtinut procente sub 1%.