PNL si PNTCD vor participa impreuna la viitoarele alegeri parlamentare, intr-o formula comuna la nivelul intregii tari, dupa ce au semnat joi acordul politic referitor la strategia privind alegerile parlamentare din acest an.

PNL va asigura participarea la alegerile generale a reprezentantilor PNTCD in 30 de colegii uninominale, sub denumirea si sigla PNL. Candidatii din partea PNTCD vor fi desemnati in cele 30 de colegii uninominale de catre conducerea PNTCD, anunta liberalii, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, PNTCD nu va participa sub sigla proprie si nici in alianta politica sau electorala la alegerile parlamentare care urmeaza si va sprijini candidatii liberali in toate colegiile uninominale din tara.

Membrii PNTCD din Parlament, promovati pe listele PNL, vor activa ca reprezentanti ai PNTCD in cadrul grupurilor PNL din Camera Deputatilor si Senat.

Acordul politic va fi supus aprobarii forurilor competente din fiecare partid si apoi semnat de presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, si de presedintele PNTCD, Marian Petre Milut, pentru a intra in vigoare.