Theodor Stolojan ar putea fi desemnat pentru functia de premier, motiv pentru care nu va candida intr-un colegiu uninominal, au declarat surse din conducerea PD-L citate de Mediafax. El ar urma sa fie locomotiva partidului in campania electorala, diferite studii comandate de partid aratind ca acesta se bucura de cea mai mare notorietate. Contactat de HotNews.ro, Emil Boc a refuzat sa confirme informatia, spunind ca o decizie se va lua in 12 septembrie, cind se va finaliza si desemnarea candidatilor.

Theodor Stolojan ar putea juca rolul de "portdrapel" al partidului in campania electorala si sa fie desemnat in acelasi timp pentru functia de premier. Surse din cadrul conducerii PD-L au declarat pentru Mediafax ca din aceasta postura, Theodor Stolojan se va ocupa de promovarea candidatilor partidului.

Desi informatia circula de ceva vreme in mediile politice, Emil Boc a refuzat sa o confirme pentru HotNews.ro, spunind ca decizia se va lua in 12 septembrie. In sprijinul unei asemenea strategii sta faptul ca Stolojan nu va candida pentru vreun colegiu uninominal.

Alegerile parlamentare din toamna sint primele care se desfasoara separat de cele prezidentiale, motiv pentru care democrat-liberalii au nevoie de o locomotiva electorala, alta decit Traian Basescu. In plus, partidul a inceput deja construirea unui guvern din umbra, iar nominalizarea lui Stolojan pentru functia de premier pare fireasca in contextul in care el este un apropiat al presedintelui Basescu si se bucura de o notorietate ridicata.

Mai toate sondajele de opinie il plaseaza pe Stolojan inaintea lui Emil Boc in ce priveste notorietatea si increderea. Surse din PD-L au declarat pentru HotNews.ro ca au fost comandate o serie de studii din care reiese ca Stolojan isi mentine cota ridicata si ca se plaseaza pe prima pozitie in ce priveste persoana considerata de alegatori ca fiind potrivita sa fie premier.