Seful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocanea-Teodorescu, a fost eliberat din functie, printr-o decizie semnata marti de prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu. Masura a fost luata la solicitarea fostului secretar de stat, care a declarat pentru HotNews.ro ca vrea sa candideze pentru un post de deputat de Brasov.

"I-am solicitat premierului sa ma lase sa merg la Parlament pentru perioada urmatoare", a declarat Adrian Ciocanea, adaugand ca in urmatoarele doua luni si jumatate "nu mai sunt de realizat lucruri esentiale in Departamentul pentru Afaceri Europene".

Ciocanea a fost validat, in cursul sedintei sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor, drept parlamentar PNL, in urma demisiei pedelistului Ion Gontea, ales consilier judetean la Brasov.

Fosul sef al DAE a reamintit ca a mai avut o ocazie similara, cand s-a aflat pe locul patru pe lista PNL pentru euroalegeri, un loc de pe care ar fi devenit eurodeputat, dar premierul a cerut sa fie scos de pe lista, iar Ciocanea a acceptat, pentru a conduce mai departe DAE.

"Acum doresc sa candidez la Parlament si nu vreau sa mi se reproseze ca fac campanie din pozitia de secretar de stat", a mai spus Ciocanea.

El va candida tot la Brasov si spera ca brasovenii vor considera ca este o persoana calificata, care stie ce trebuie si despre fonduri europene, dar si despre afacerile europene.

In privinta situatiei din DAE, Adrian Ciocanea spune ca, din punctul de vedere al constructiei institutionale, situatia este rezolvata, ca a predat "la cheie" activitatile. In urmatoarele doua saptamani urmeaza sa predea dosarele succesorului sau, recomandat de Ciocanea primului ministru.

Functia sa va fi preluata de Aurel Ciobanu-Dordea, anunta Guvernul.

Potrivit deciziei prim-ministrului, Aurel Ciobanu-Dordea a fost eliberat din functia de subsecretar de stat in cadrul DAE, agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si a Tribunalului de Prima Instanta al Comunitatilor Europene, precum si a celorlalte institutii comunitare.

Aurel Ciobanu-Dordea va exercita temporar, pana la numirea in functie a subsecretarului de stat, atributiile acestuia din cadrul DAE, agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si a Tribunalului de Prima Instanta al Comunitatilor Europene, precum si a celorlalte institutii comunitare.