PD-L vrea sa merga la alegerile parlamentare cu Mona Musca. Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, luni, ca fostUL deputat liberal este nominalizat pentru alegerile din toamna de organizatia PD-L Neamt. Boc a precizat ca nu vede "niciun obstacol si niciun motiv" pentru a refuza candidatura acesteia. Mona Musca refuza sa comenteze oferta.

"Doamna Mona Musca figureaza printre propunerile venite din judetul Neamt, personal cred ca nu avem niciun obstacol si niciun motiv sa refuzam candidatura doamnei Mona Musca. Asteptam ca si Mona Musca sa-si manifeste dorinta in acest sens prin organizatia prin care a fost propusa", a declarat liderul PD-L, Emil Boc.

Boc este de parere ca Musca poate fi "utila spatiului public" pentru ca si-a "ispasit o buna parte din greseala". In opinia liderului PD-L, fostul deputat liberal "nu a facut nimic rau, in esenta".

De altfel, si prim vicepresedintele Teodor Stolojan a declarat ca nu are "nicio retinere" in ceea ce priveste candidatura Monei Musca, sub sigla partidului.

Emil Boc a declarat ca pana la 1 septembrie fiecare organizatie va evalua candidaturile, acestea urmand a fi validate in Biroul Permanent.

In schimb, Mona Musca pastreaza tacerea si refuza sa vorbeasca cu presa.

Organizatia PD-L Neamt, la insistentele lui Gheorghe Stefan, i-a oferit posibilitatea Monei Musca de a candida sub sigla partidului pentru un post de deputat. Propunerea lui Stefan a fost prezentata in Biroul Permanent al partidului.

Mona Musca a demisionat din Parlament si a iesit din politica in urma verdictului de colaborator al Securitatii, dat de CNSAS si confirmat de Curtea de Apel.