Liderul liberal Eugen Nicolaescu afirma ca intre PNL si PD-L va putea sa existe "o apropiere" dupa alegeri, insa democrat-liberalii trebuie sa admita faptul ca "se comporta urat" cu liberalii la presiunea presedintelui Basescu, relateaza Mediafax.

Liberalul a precizat ca este vorba despre o opinie personala. El a precizat ca ar fi "o greseala" si "total nedemocratic" "ca PNL sa impuna PD-L sa se lepede de Boc sau de altii".

Nicolaescu a spus, insa, ca PD-L trebuie sa se distanteze de presedintele Traian Basescu si sa recunoasca faptul ca "s-a comportat urat cu PNL" la presiunea acestuia.

"Nu cred ca si PNL trebuie sa procedeze ca PD-L. Ati vazut ca de fiecare data PDL-ul, prin exponentii lui, incearca sa sugereze ca s-ar putea apropia de PNL daca ar disparea din fruntea partidului Tariceanu si alti cativa. Ceea ce cred ca este o greseala fatala pentru un partid politic sau pentru politicieni sa incerce sa schimbe structura de conducere a unui partid politic prin imixtiune si prin factori extreni. Asa ceva este total nedemocratic si cred ca PNL nu poate sa faca o asemenea greseala, sa impuna PD-L sa faca acelasi lucru, sa se lepede de Boc sau de altii ca Boc", a spus Nicolaescu.

"PD-L trebuie sa admita ca a incercat sa distruga PNL"

In opinia sa, intre PNL si PD-L va putea sa existe "o apropiere" dupa viitoarele alegeri, in functie de scorul electoral pe care il va obtine fiecare partid in parte. "PD-L ar trebui sa recunoasca faptul ca a incercat, la presiunea lui Traian Basescu, sa distruga PNL" si "a si reusit o bucatica, luand o parte din liberali sau din cei care au fost reprezentativi, la un moment dat, pentru liberalism", a comentat ministrul sanatatii.

"Au facut un alt partid si s-au unit cu el. Deci cred ca PD-L va trebui sa recunoasca cinstit ca a incercat sa faca acest lucru si atunci cred ca toata lumea ar sti despre ce este vorba si toate frustrarile acumulate intre cele doua partide s-ar putea atenua. Si macar stiind pe ce pozitie te afli poti sa continui o actiune comuna", a spus Nicolaescu.

PNL va obtine un scor bun, sustine Nicolaescu

Nicolaescu s-a declarat convins ca PNL va obtine un scor electoral bun, datorita guvernarii foarte bune, dar ca realizeaza ca procentele sale nu vor fi suficiente pentru a guverna singur.

"Nu-i suficient sa luam noi 22, 23 sau 20 la suta, trebuie sa stim cu cine ne asezam la masa ca sa discutam. Sigur, logic este sa te asezi cu cei cu care crezi ca programul de guvernare poate fi facut, cu cat mai mult principiile, valorile sunt mai apropiate. E firesc sa fie asa. Cel putin dupa aparente si dupa teorie, PD-L ar trebui sa fie mai aproape de noi. Si atunci sigur ca ar trebui sa ne gandim mult mai bine ca impreuna cu PD-L ar trebui sa guvernam. Dar cu aceste doua conditii, pentru ca altfel colegii nostri vor refuza sa stea la masa cu un asemenea partid", a explicat Nicolaescu.