Presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a declarat, luni, ca presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, nu este membru PD-L si nici nu va candida din partea democrat-liberalilor pentru un mandat de parlamentar. Deputatul Dumitru Dragomir a demisionat, saptamana trecuta, din Partidul Romania Mare si a anuntat ca va candida din partea PD-L pentru a obtine un nou mandat de parlamentar.

Emil Boc sustine, insa, ca Dumitru Dragomir nu este membru al PD-L si nici nu figureaza pe listele cu propuneri de candidati pentru parlamentare venite din partea organizatiilor judetene. "Nu exista nicio propunere din partea filialelor de candidatura a lui Mitica Dragomir, el nu este nici membru de partid si nici nu va candida. Mitica Dragomir nu va candida din partea partidului la alegerile parlamentare", a afirmat liderul PD-L, citat de Mediafax.

Liderul PD-L nu a negat, insa, eventualitatea sa fi existat "discutii personale", care "nu sunt interzise", despre posibila candidatura a lui Dumitru Dragomir. Chestionat cu privire la motivul pentru care conducerea PD-L nu agreeaza candidatura lui Dragomir, el a raspuns sec: "Nu simtim nevoia de lamuriri suplimentare".

Emil Boc a negat, insa, ca opozitia exprimata public de seful cancelariei prezidentiale, Catalin Avramescu, fata de o eventuala candidatura a lui Dumitru Dragomir din partea PD-L ar avea vreo legatura cu anuntul facut de el.

Seful Cancelariei prezidentiale, Catalin Avramescu, declarase, zilele trecute, pentru Mediafax, ca exclude o candidatura a sa la alegeri pe lista vreunei formatiuni care are in componenta persoane precum Dumitru Dragomir, "unul dintre cele mai reprobabile personaje pe care le-a generat clasa politica in ultimii 18 ani". "Nu voi candida pe nicio lista de partid alaturi de domnul Dragomir. Chiar ideea ca cineva s-a gândit serios - sper sa nu existe acel cineva - ca a luat in serios acest calcul, mie mi se pare ca avem de-a face cu persoane lipsite de busola morala. Suntem in plin science fiction. Noi vorbim despre innoirea clasei politice, iar pe televizor apar personaje pe care dupa ce le vezi regreti ca s-a inventat televizorul cu sonor", a afirmat seful Cancelariei prezidentiale.