Prim-vicepresedintele PD-L, Teodor Stolojan, a declarat luni ca partidul este dispus sa discute nominalizarea Monei Musca pentru alegerile parlamentare daca aceasta isi exprima intentia de a candida. Stolojan a tinut sa precizeze ca fostul deputat liberal a platit suficient si "are dreptul la o a doua sansa" in politica.

Presa a relatat in ultima perioada ca atat Mona Musca cat si Monica Macovei vor candida pe listele PD-L la alegerile parlamentare din toamna. Teodor Stolojan a negat informatia, insa a precizat ca partidul ar putea lua in discutie o astfel de posibilitate.

"Nu se afla pe nici o lista numele Monei Musca sau cel al Monicai Macovei. Asta nu inseamna ca, daca in perioada urmatoare, ele isi vor exprima intentia de a candida, nu o vom lua in calcul", a declarat Stolojan.

Liderul PD-L a precizat ca, in ceea ce priveste situatia fostului deputat liberal, din punctul sau de vedere, Mona Musca "a platit cu varf si indesat o greseala facuta in tinerete".

"S-a retras din viata politica si eu cred ca orice om are dreptul la o a doua sansa, mai ales ca este vorba de Mona Musca si stim cu totii ce a facut dumneaei pentru Romania in toata aceasta perioada", a mai spus Stolojan.

Prim-vicepresedintele PD-L sustine ca majoritatea filialelor si-au trimis propunerile la centru urmand ca listele sa fie analizate la nivelul unei comisii care are ca scop verificarea criteriilor de integritate si competenta a candidatilor.