Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica considera ca, in cadrul procesului de revizuire a Constitutiei, ar trebui pusa in discutie inclusiv forma de guvernamant a tarii, prin considerarea monarhiei constitutionale ca o alternativa la republica prezidentiala sau parlamentara.

Stoica a declarat, la Realitatea TV, ca dezbaterea publica privind modificarea legii fundamentale nu trebuie sa ocoleasca varianta monarhiei constitutionale, pentru a preintampina anumite manipulari din partea unor oameni politici.

"Se spune ca sunt doua solutii pentru transarea acestei probleme: ori republica parlamentara, ori republica prezidentiala, dar mai este si o a treia, monarhia constitutionala. Eu cred ca onest este sa luam in calcul si aceasta varianta, cel putin pentru a preveni manipularea acestei chestiuni de catre diversi oameni politici", a declarat Stoica, citat de NewsIn.

Liderul democrat-liberal a spus ca, personal, daca ar fi trait intr-o lume ideala, ar fi votat pentru monarhie constitutionala. "Netraind intr-o lume ideala ramane sa optam pentru o republica prezidentiala sau republica parlamentara", a adaugat el.