Presedintele Traian Basescu i-a raspuns lui Mircea Geoana printr-o scrisoare in care saluta "noua preocupare pentru problema preturilor la alimente si energie". Ironic, seful statului constata ca aplecarea liderului PSD pentru problemele cetatenilor a venit doar dupa ce s-a autopropus premier si si-a finalizat filmul omagial de ziua de nastere. Replica presedintelui este urmarea unei epistole pe care Geoana i-a trimis-o, marti, si in care ii reprosa ca nu si-a onorat promisiunile si nu a tinut cont de propunerile avansate de PSD. Traian Basescu ii recomanda lui Geoana sa convoace o sesiune extraordinara pentru a proba sinceritatea afirmatiilor.

Seful statului a raspuns unei scrisori adresate de Mircea Geoana in care acesta il acuza ca a uitat de problema scumpirilor si ca nu a intreprins nicio actiune pentru a "implementa solutiile propuse la Cotroceni".

In replica, Traian Basescu ii reaminteste lui Mircea Geoana ca PSD a refuzat sa participe la intilnirea de la Cotroceni convocata exact pe problematica scumpirilor, iar "propunerile PSD, ca si ale celorlalti participanti, au fost transmise reprezentantilor guvernului prezenti, din partea PNL, la consultari".

Pe un ton acid, Traian Basescu" saluta noile preocupari" ale lui Geoana. " Inteleg, ca pina astazi, principalele dumneavoastra preocupari au fost sa va autonominalizati prin ministru si sa va realizati filmul omagial cu ocazia zilei de nastere. Odata rezolvate aceste probleme, v-ati adus aminte si de problema preturilor la alimente si energie", scrie presedintele.

Seful statului ii sugereaza liderului PSD sa convoace o sesiune extraordinara pe acesta tema. " Intrucit reprezentantii partidului dumneavoastra in Birourile Permanente ale Camerelor Parlamentului au respins propunerea mea de a convoca o sesiune extraordinara, puteti cere chiar dumneavoastra organizarea unei asemenea sesiuni pe aceasta tema, ca dovada a sinceritatii noilor dumneavoastra preocupari privind rezolvarea problemelor cetatenilor", incheie Traian Basescu.

In scrisoarea pe care Mircea Geoana i-a adresat-o presedintelui, reclama absenta unui rezultat al intilnirii, de acum doua saptamini, cu partidele politice." Dupa intilnirea de la Cotroceni, ati uitat cu totul problema scumpirilor si nu ati facut nimic pentru a micsora efectul acestora asupra populatiei", scrie Geoana, acuzindu-l pe Basescu de faptul ca a folosit intilnirea "ca pretext pentru a aparea din nou la televizor".

Mircea Geoana ii cere lui Traian Basescu sa informeze opinia publica cu privire la "pasii concreti" pe care ii are in vedere pentru a-si onora angajamentele asumate public.

Miercuri are loc reuniunea departamentelor PSD la care este asteptat sa participe si Mircea Geoana, care nu a dat deocamdata o replica la scrisoarea presedintelui.

In schimb, Adrian Nastase a declarat ca nu este necesara o sesiune extraordinara, ca "banii si responsabilitatile apartin guvernului", iar cererea presedintelui este "demagogica".