Arhitectul sef, Adrian Bold, va fi chemat, miercuri, la cabinetul primarului general Sorin Oprescu, pentru a i se prezenta rezultatele controlului facut la Directia de urbanism, au declarat surse din cadrul municipalitatii, citate de NewsIn. Demisia lui Bold este iminenta, mai ales dupa ce, vinerea trecuta, la prezentarea Raportului despre starea Bucurestiului, Sorin Oprescu a precizat ca asteapta demisiile tuturor directorilor din primarie a caror activitate este controversata.

Surse din Primarie, citate de NewsIn, sustin ca in cadrul discutiei de miercuri Sorin Oprescu ii va cere lui Adrian Bold demisia, iar in caz ca acesta refuza il va demite.

Controlul facut dupa ce Oprescu a preluat mandatul si concretizat partial in Raportul despre starea Bucurestiului, arata nereguli care ar urma sa-l determine pe Bold sa demisioneze de la sefia Directiei de Urbanism. " Initial, Bold a vrut sa-si dea demisia, insa, mai nou, se pare ca va veni miercuri insotit de un avocat, pentru a-si pleda cauza", spun surse din Primarie.

Vinerea trecuta, Sorin Oprescu a anuntat ca asteapta demisiile tuturor directorilor a caror activitate a fost gasita necorespunzatoare in urma controlului facut.

"Incepind de luni, 14 iulie, ii voi convoca pe fiecare dintre cei pe care ii vizez- si nu inteleg sau se fac ca nu inteleg situatia delicata in care se afla si situatia delicata in care ma pun- la un dialog scurt in biroul meu, dialog care va clarifica lucrurile. Daca nu isi dau singuri demisia, ii demit eu", a spus primarul general.

De la instalarea lui Sorin Oprescu la primaria Capitalei, trei sefi de directii au plecat din functiile pe care le ocupau. Este vorba de Gheorghe Udriste, directorul Directiei de Infrastructura si Servicii Publice, si adjunctul lui, Daniel Patentasu, si Claudiu Balan, seful Administratiei Strazilor.