Ion Iliescu ii avertizeaza pe social-democrati ca, daca nu renunta la infatuari si la fripturisme, nu vor reusi sa faca din PSD "o forta penetranta" care sa guverneze Romania in urmatorii patru ani.

"Sa nu ne imbatam, sa nu intram in euforie pentru unele rezultate, dar nici sa nu dezarmam pentru greutatile pe care le mai avem. Sa judecam cu realism, cu echilibru, fara infatuare, fara fripturisme. Unii se si gandesc ce ministri sa-si pregateasca fotoliile, ce ministere sa ocupe. Pai nu cu asemenea gandiri, cu asemenea preocupari o sa facem din acest partid o forta penetranta, o forta convingatoare", a fost mesajul transmis social-democratilor de fostul presedinte al Romaniei.

El a atras atentia ca rezultatele de la locale nu garanteaza castigarea alegerilor parlamentare: "Avem pozitia prima asa, la mustata ... cu 28% nu se poate castiga guvernarea".

Ion Iliescu le-a cerut colegilor sai sa actioneze "cu mai multa modestie, cu responsabilitate, cu realism si echilibru". "In acest sens sa ne pregatim si va urez succes", a incheiat presedintele de onoare al PSD discursul foarte scurt, in comparatie cu ceilalti lideri ai partidului.