PSD ar putea propune in programul de guvernare un impozit de 10% pentru angajatii cu venituri cuprinse intre salariul minim si castigul mediu pe economie, a declarat astazi presedintele Consiliului National al partidului, Adrian Nastase. Pierderile la buget ar putea fi compensate prin introducerea unor noi tipuri de impozite pe proprietate.

Cota de impozitare de 16% se va mentine pentru persoanele care au un venit superior salariului mediu pe economie. In schimb, cei care obtin venituri sub salariul minim nu vor fi impozitati.

"Este una dintre variante, nu e batuta in cuie", a spus Nastase, adaugand ca nu considera aceasta propunere drept populista, ci o alternativa la actuala putere. In acest fel, se pastreaza un "drept castigat", pentru cei care au venituri mari si se majoreaza castigul persoanelor cu salarii mici. Aceasta propunere va fi discutata vineri, in cadrul dezbaterii ofertei de guvernare PSD-PC.

Parlamentul are nevoie de Iliescu

Adrian Nastase crede ca prezenta lui Ion Iliescu in viitorul Parlament este "benefica si chiar necesara". Fostul prim-ministru a comentat astfel declaratia postata pe blogul lui Ion Iliescu, in care fostul presedinte se intreba daca nu ar fi mai bine sa lase locul unor oameni mai tineri. "Cred ca viitorul Parlament are nevoie de experienta lui Ion Iliescu", a declarat Nastase.

"Activitatea parlamentara imi ocupa mult timp si ma gandesc daca este cazul sa mai continui. (...) In conditiile votului pe liste, prezenta mea putea constitui (cum s-a intamplat si in trecut) un suport de promovare a listei de candidati ai PSD. In conditiile votului pe colegii uninominale dispare acest interes. Fiecare candidat „alearga” pe un culoar unic. In aceste conditii ma gandesc, intr-adevar, daca nu este mai bine sa las locul unor oameni mai tineri", a scris Iliescu, pe blogul lui.