Adrian Nastase, protagonist a patru dosare la DNA, si-a indemnat colegii din Biroul Permanent al PSD sa "fie mai ofensivi in lupta anticoruptie" si sa nu-l "lase pe Basescu sa-si reia tema favorita". Potrivit unor surse citate de Evenimentul zilei, Nastase i-a incurajat pe liderii PSD sa nu mai ignore tema anticoruptiei si sa acuze in acest sens "tabara de dreapta".

"Trebuie sa fim mai ofensivi pe tema luptei anticoruptie. In ultimii ani am fost cam moi pe chestia asta", si-a mobilizat Nastase colegii prezenti la Biroul Permanent de luni. Liderul PSD si-a aratat nemultumirea fata de felul in care partidul se raporteaza la aceasta tema, care nu ar trebui lasata in seama altora.

"Sigur, problematica economica si sociala este foarte importanta. Dar nu trebuie sa ignoram tema anticoruptiei. Trebuie sa fim mai ofensivi, pentru ca sint atitea exemple de coruptie si in tabara dreptei. Nu trebuie sa lasam altora aceasta tema", a spus Nastase, citat de Evenimentul Zilei.

Grija lui Adrian Nastase este legata in primul rind de presedintele Traian Basescu. "Sa nu-l lasam pe Basescu sa-si reia tema favorita", a spus Nastase.

Liderul social-democrat a dat indicatii clare in ceea ce priveste liniile de atac, vorbind despre "baietii destepti din energie" si despre faptul ca in 2000, la solicitarea lui Basescu, "intr-un raport pentru Banca Mondiala s-a decis privatizarea Petrom".

Tema a fost preluata din mers de Mircea Geoana care, intr-o conferinta de presa, a acuzat exact raportul indicat de Nastase. Geoana a cerut Senatului sa puna la dispozitia opiniei publice raportul Comisiei de ancheta parlamentara cu privire la privatizarea Petrom.

Reamintim ca privatizarea Petrom a avut loc in timpul guvernarii Nastase si a beneficiat de un vot in parlament.

Pina in acest moment, Adrian Nastase este cercetat de procurorii DNA in patru dosare de coruptie, ultimul referindu-se la concursul "Trofeul Calitatii", prin care seful PSD si-ar fi sponsorizat campania electorala din 2004, prin intermediul unor firme de constructii.