Liderul PD-L, Emil Boc, a solicitat luni primului ministru Tariceanu sa-si asume raspunderea pentru proasta organizare a examenului de Bacalaureat si a cerut revocarea ministrului educatiei, Cristian Adomnitei, care a fost preocupat de campania electorala si "a uitat de destinul sutelor de elevi".

Adomnitei a candidat din partea PNL la Primaria Iasi.

"PDL ii cere premierului sa isi asume raspunderea politica pentru proasta si defectuasa organizare a bacalaureatului si sa il revoce din functie de ministrul Educatiei, intrucat au facut prioritati din preocuparile lor personale, anume campania electorala, uitand de destinul elevilor", a declarat liderul PDL.

Bacalaureatul de anul acesta a stat sub semnul fraudei: elevi si profesori deopotriva au recunoscut ca s-a copiat "pe rupte" in toata tara si prin orice metoda.

In urma cu cateva zile un profesor din Bucuresti a sustinut ca a gasit zeci de lucrari copiate. Ministerul Educatiei nu a facut deocamdata nici o declaratie privind fraudele reclamate de profesori.

Replica ministrului Educatiei

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat ca Bacalaureatul a devenit un instrument politic si a condamnat "iesirile la rampa penibile si condamnabile" ale lui Emil Boc.

Totodata, i-a amintit lui Boc de un episod din timpul mandatului ministrului democrat al Educatiei, Mihail Hardau, cand "subiectele furate chiar de sub nasul ministrului".