PSD va cere luni, la sedinta Birourilor Permanente reunite, convocarea unei sesiuni extraordinare pe teme de sociale. Social-democratii nu au insa un mandat politic legat de introducere pe ordinea de zi a avizarii inceperii urmaririi penale in cazurile Mitrea si Nastase.

PSD va cere sesiune extraordinara pe teme precum Codului fiscal, majorarea pensiilor si a salariilor profesorilor, a declarat duminica vicepresedintele social-democrat Cristian Diaconescu. Acesta a precizat ca parlamentarii partidului nu au un mandat referitor la introducerea pe ordinea de zi a sesiunii a avizului privind inceperea urmaririi penale a lui deputatii Adrian Nastase si Miron Mitrea.

"PSD nu a dat o linie politica in legatura cu o decizie care se refera la punerea in miscare a unui act de justitie. Partidul nu poate sa dea o linie politica pentru ca pana la urma s-a pus la dispozitia fiecarui parlamentar un dosar, si, evident in ideea ca respectivul parlamentar, conform cunostintelor pe care le are, sa sustina un punct de vedere", a spus vicepresedintele PSD, citat de NewsIn.

Cat priveste solicitarea presedintelui Basescu de convocare a unei sesiuni extraordinare, Diaconescu a precizat ca, potrivit Constitutiei, seful statului poate cere acest lucru pentru teme legate de politica externa, de aparare, in cazuri de stare de urgenta sau pentru a transmite un mesaj Legislativului, dar, daca in Birourile Reunite se va considera ca solicitarea presedintelui legata de cazurile Mitrea si Nastase intra in atributiile sale constitutionale, aceasta tema va fi pusa pe agenda sesiunii.

"Nu stiu ca cineva sa se fi opus ideii ca aceste teme sa se ia in discutie, atat timp cat nu am auzit de nicio respingere din partea cuiva, da, este firesc, dar tine de deciziile Biroului Permanent.", a precizat Diaconescu.

Presedintele Basescu a cerut joi Parlamentului sa se intruneasca in sesiune extraordinara pentru a aviza inceperea urmaririi penale in cazul fostilor ministri si actuali deputati Miron Mitrea si Adrian Nastase si pentru reexaminarea Legii de organizare si functionare a Curtii de Conturi.