Presedintele Traian Basescu se bucura de increderea a 45% dintre cei chestionati in ultimul sondaj IMAS. La 5 procente in spate, cu 40%, se afla Sorin Oprescu, urmat de Teodor Stolojan cu 26% si de Gigi Becali cu 25%. PD-L se afla pe primul loc in optiunile electoratului cu 40%, secondat de PSD-26% si de PNL-18%. Jumatate dintre romani considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita si 40% cred ca actualul guvern conduce la fel ca precedentul.

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 6-19 iunie pe un esantion de 1245 de persoane.

Rezultatele arata ca pentru prima oara presedintele Basescu ar avea un contracandidat valabil in perspectiva viitoarelor alegeri. Traian Basescu se bucura de increderea a 45% dintre cei chestionati, iar Sorin Oprescu de 40%.

Ei sint urmati la o distanta apreciabila de Teodor Stolojan cu o cota de incredere de 26%, de Gigi Becali cu 25% si de premierul Calin Popescu Tariceanu cu 23%.

Liderul PSD, Mircea Geoana, are 21% incredere, cel al PD-L, Emil Boc- 20%, iar presedintele liberal al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, detine 13%.

Cit priveste ierarhia partidelor, aceasta este similara cu cea rezultata in urma alegerilor locale, diferentele constind in procentele cu care sint creditate.

Astfel, PD-L ar obtine 40%, PSD- 26%, PNL-18% si PNG si UDMR cite 5%. Restul partidelor, adica PRM, PC si PIN se afla sub pragul electoral.

Directia in care se indreapta tara este gresita, considera 50% dintre cei intervievati, in timp ce 43% spun ca directia este buna.

Performantele guvernului sint privite cu ochi buni de 23% dintre romani, care cred ca acesta guverneaza mai bine decit precedentul, si cu ochi rai de un procent similar, tot 23%, acestia considerind ca actualul executiv este mai rau decit cel de dinainte. Ingaduitori, in sensul aprecierii ca guvernul este la fel ca precedentul, sint 46% dintre cei intrebati de sondajul IMAS.