Fostul premier Adrian Nastase a anuntat, luni, ca a primit, in calitate de fost presedinte al PSD, o noua citatie sa se prezinte la DNA, in legatura cu finantarea campaniei electorale din 2004. De altfel, Nastase a declarat in plenul Camerei Deputatilor, ca cererea de urmarire penala a DNA este parte a unui dosar politic, ce nu a tinut cont de proceduri si care a fost construit "din cauza urii lui Traian Basescu", relateaza NewsIn.

"In 2000 am inceput sa-mi construiesc un apartament si de la un anumit moment nu m-am mai inteles cu constructorul. El crede ca datorez bani, eu am dovezi ca i-am dat si asa prea mult. Sunt numeroase situatii de genul asta in Romania si in lume. Ele se rezolva incet si banal in justitia civila", a declarat Adrian Nastase, care a adaugat ca in opinia sa legislativul traieste "un moment trist si grav".

Adrian Nastase l-a acuzat pe seful statului ca a incercat sa-l transforme intr-un simbol atunci cand si-a construit in urma cu 4 ani campania electorala. "Eu eram cel care "gestiona" sistemul ticalosit. Asa ca am fost acuzat de o coruptie aproape necunatificabila. Eram "corupt" din cap si pana in picoare, din debara si pana in birou", a spus fostul premier.

Fostul premier l-a acuzat pe seful statului ca a avut o singura idee in tot mandatul prezidential: nu aceea de a-i face pe romani sa traiasca bine, ci aceea de a lovi sistematic in toti adversarii politici, cu ajutorul procurorilor pe care i-a numit si "care pun pe hartie tot ce li se spune". "Nu este vorba de justitie, ci despre niste agenti prezidentiali care fabrica dosare si construiesc o anumita actiune in Parlament si la televizor pentru discreditarea adversarilor politici", mai spus Adrian Nastase.

"Dosarul Zambaccian este un dosar politic facut din cauza urii lui Traian Basescu fata de mine", a continuat fostul premier. Nastase l-a acuzat pe seful statului ca "are o problema grava de caracter, de moralitate, de responsabilitate", iar, in 2008, Romania ca tara membra a NATO si UE, are dosare politice.