Birourile de conducere ale organizatiilor PSD din Cluj-Napoca, Turda, Campia Turzii si Huedin au demisionat, sambata, in bloc, in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent Judetean al PSD Cluj, ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale, relateaza NewsIn.

Conform unui comunicat de presa dat publicitatii duminica, demisiile au fost urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegeri, sub „standardele de performanta autoasumate".

"Sedinta a avut ca scop analiza preliminara a rezultatelor obtinute de PSD Cluj la alegerile locale din 2008, analiza unor decizii luate de conducerile unor organizatii locale si aprobarea unor masuri privind restructurarea si imbunatatirea activitatii, obtinerea unei mobilizari politice satisfacatoare”, se arata in comunicat.

Primii care au demisionat au fost cei din PSD Cluj-Napoca, in frunte cu presedintele Remus Lapusan, care a fost si candidatul organizatiei la functia de primar al municipiului Cluj Napoca.

De la organizatia Campia Turzii si-au dat demisia presedintele Marius Bordea, iar de la Huedin liderul Ioan Bota, in locul sau fiind numit interimar Ioan Moldovan. La Campia Turzii, organizatia va inainta propuneri de restructurarea saptamana viitoare.

BPJ a decis, sambata, ca responsabilii de restructurarea organizatiilor demisionare sa fie senatorul Vasile Dancu pentru PSD Cluj Napoca, deputatul Vasile Soporan pentru PSD Campia Turzii, Iosif Zagrean pentru Turda si vicepresedintele PSD Cluj Valentin Cuibus pentru Huedin.

PSD a intrat in turul II cu candidati la Gherla si Dej, insa doar la Dej a reusit sa castige, prin Costan Morar. In total, PSD are 17 primari, din cei 81 de edili din judetul Cluj.