Emanoil Negut, seful Corpului de Control al premierului, este urmarit penal in acelasi dosar cu presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Inalta Curte de Casatie si Justitie a confimat, miercuri, ca exista la Parchetul General un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala a lui Negut pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Parchetul General, Sectia 1, instrumenteaza dosarul cu numarul 1.069/P2007 in care a inceput urmarirea penala impotriva lui Emanoil Negut si a lui Dan Ilie Morega, presedintele PNL Gorj.

Ambii sint cercetati pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice, spune Biroul de presa al Parchetului.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plingeri depuse de Adrian Gorun, fost secretar de stat in Ministerul Educatiei, care sustine ca indepartarea sa din functie a fost abuziva.

Gorun, membru PNL, a reclamat faptul ca premierul l-a demis ca urmare a unei scrisori trimise in 26 iunie 2007 de catre Dan Ilie Morega si ca motivele au fost politice.