Curtea de Conturi a sesizat Tribunalul Bucuresti in legatura cu plata ilegala a unor sporuri in valoare de aproximativ 4 miliarde lei vechi facuta de catre primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, proaspat reales in functie. Procesul incepe pe 19 iunie, iar Curtea cere instantei recuperarea sumei de la Andrei Chiliman si Nicolae Grigorescu, secretarul Primariei sectorului 1, acuzat alaturi de seful sau. Andrei Chiliman a declarat pentru HotNews.ro ca este vorba despre "una din multele ilegalitati ale Curtii de Conturi".

Tribunalul Bucuresti va lua in discutie in sedinta din 19 iunie sesizarea Curtii de Conturi cu privire la primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Acesta este acuzat de plata ilegala catre angajatii institutiei a unor "sporuri de fidelitate si loialitate de aproximativ 4 miliarde lei".

In sesizare, Curtea de Conturi arata ca si Ministerul Muncii si Agentia Nationala a Functionarilor Publici au precizat ca "aceste sporuri nu sint legale" . Este vorba despre sporuri acordate in perioada 2006-2007.

Alaturi de Chiliman mai este acuzat si Bogdan Nicolae Grigorescu, secretarul Primariei sectorului 1, cel care a avizat dispozitia data de primarul Chiliman in 2006, prin care s-a decis acordarea acestor sporuri.

Curtea cere Tribunalului Bucuresti sa recupereze de la Andrei Chiliman si Bogdan Grigorescu suma de 2 miliarde 620 mii lei vechi, constind in sporuri acordate in perioada ianuarie-decembrie 2007 si suma de aproximativ 1 miliard lei vechi, sporuri din perioada iunie-decembrie 2006. In plus, mai trebuie recuperata de la cei doi suma de aproximativ 112 milioane lei vechi, reprezentind "sporuri de mobilitate acordate consilierilor juridici".

Contactat de HotNews.ro, Andrei Chiliman s-a limitat la a spune ca este vorba despre "una din multele ilegalitati ale Curtii de Conturi".

Vanghelie, bun de plata

Cazul Chiliman nu este singular. Tribunalul Bucuresti a admis, in februarie, sesizarea Curtii de Conturi cu privire la neplata catre bugetul asigurarilor de stat a contributilor aferente veniturilor realizate de consilierii lui Marian Vanghelie. Este vorba de peste 620 milioane lei vechi, pe care instanta a dispus sa fie recuperate de primarul reales al sectorului 5.

Lia Manoliu si bordurile merg la DNA

Curtea de Conturi a intocmit un raport, trimis deja la DNA, in care constata nereguli in procedura de achizitie a proiectarii si executiei lucrarilor la stadionul "Lia Manoiu". Curtea sustine ca pretul ofertat depaseste valoarea fondurilor alocate pentru stadion, iar durata pentru proiectare si executie o depaseste pe cea aprobata prin hotarirea Consiliului General in 2006. Cu alte cuvinte, firma cistigatoare a facut o oferta "inacceptabila si neconforma".

Cit preveste faimoasele borduri, Curtea a constatat ca 1,6% din volumul total al acestora provin de la firma lui Adriean Videanu, Titan Mar.