Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a confirmat marti ca Executivul asteapta in sedinta de miercuri propunerea MIRA de inlocuire din functie a prefectului Capitalei, Cristian Deaconescu, relateaza NewsIn. Anterior, prefectul Capitalei - un apropiat al lui Ludovic Orban- sustinea ca i s-a comunicat ca miercuri va fi luata decizia de demiterea a sa.

Sursele citate spun ca este deja pregatit proiectul de hotarare privind eliberarea sa din functie si inlocuirea cu Ioan Tincu, fost sef al corpului de control si apropiat al fostului ministru pesedist al administratiei Octav Cozmanca.

Potrivit acelorasi surse, motivul revocarii ar fi unul politic, intrucat Deaconescu este un apropiat al liderului PNL Ludovic Orban.

Catalin Deaconescu a fost numit prefect al Capitalei in 28 august 2007, pana atunci el detinand functia de subprefect.

Liderul liberal Calin Popescu Tariceanu a solicitat luni demisia liderului PNL Bucuresti, Ludovic Orban, pentru rezultatul obtinut la alegerile pentru Primaria Capitalei. In replica, Orban a declarat : "Nu sunt responsabil de rezultatul obtinut in alegeri, in conditiile in care 70% dintre alegatori nu s-au prezentat la vot. Adversarii si analistii au considerat programul meu eficient, iar in afara de scor conteaza si perceptia publica".