In sedinta de luni a PSD, Ion Iliescu l-a criticat dur pe Traian Basescu pentru implicarea in campanie, sfirsind prin a-l injura. "Il bag in ma-sa", ar fi spus Iliescu, potrivit unor surse din PSD citate de Evenimentul Zilei. Ulterior, Iliescu a negat ca s-ar fi exprimat astfel. Liderul PSD i-a catalogat pe noii presedinti ai Consiliilor judetene drept "barosani locali", iar acestia s-au laudat cu metodele folosite in campanie. Reteta victoriei folosita de Radu Mazare: "am dat gratis de mincare la babe o data pe luna".

"Il bag in ma-sa ca nu mai sint contracandidatul lui la presedintie. El nu are cum sa intre cu mine in competitie", ar fi spus Iliescu in timpul sedintei conducerii PSD de luni, cind s-a facut o analiza a rezultatelor alegerilor.

Ulterior, Iliescu a negat exprimarea. "Nu folosesc asemenea expresii. Noi am analizat rezultatele alegerilor si ne-am exprimat regretul fata de modul in care s-a implicat Basescu in campania electorala", a declarat Iliescu, citat de Evenimentul zilei.

Barosanii locali, poza de familie

Analiza rezultatelor alegerilor a atins un punct sensibil: locurile pe viitoarele liste pentru parlament. Potrivit unor surse din partid, citate de presa, noii sefi de judete au batut cu pumnul in masa spunind ca nu mai accepta impunerea a tot felul de candidati "de la centru".

Replica lui Iliescu nu a intirziat: "Da, dar trebuie sa fim atenti si la barosanii nostri locali, ca si ei au metehne din astea cu impunerea pe liste a tot felul de nepoate si secretare".

Marian Oprisan s-a simtit imediat vizat de noua etichetare si i-a replicat lui Iliescu. "Domnule presedinte, va rog sa nu ne mai spuneti asa, ca miine apare in ziare si ne distruge presa. Tot dumneaoastra ne-ati spus si baroni locali", ar fi afirmat Oprisan.

Pomana victorioasa

"Barosanii locali" au continuat analiza cu laudele despre victoriile obtinute si cu detalii picante despre metodele folosite in campanie.

Radu Mazare a explicat ca reteta victoriei a fost ca a dat "gratis de mincare la babe o data pe luna". "De acum o sa le dau de doua ori", a anuntat Mazare, ajuns la al treilea mandat.

Sedinta s-a incheiat cu o fotografie de familie a "barosanilor locali" si liderilor de la centru.