Liderul liberal Calin Popescu Tariceanu a solicitat, astazi, demisia liderului PNL Bucuresti, Ludovic Orban, pentru rezultatul obtinut la alegerile locale din Capitala. Tariceanu cere si capul liderilor unor organizatii judetene care au obtinut un scor mai mic de 15% in alegerile locale, in aceasta situatie aflandu-se si filiala Bucuresti, condusa de actualul ministru al Transporturilor.

Replica lui Orban nu a intarziat: "Nu cunosc institutia demisiei. Nu sunt responsabil de rezultatul obtinut in alegeri, in conditiile in care 70% dintre alegatori nu s-au prezentat la vot. Adversarii si analistii au considerat programul meu eficient, iar in afara de scor conteaza si perceptia publica", a declarat Orban, citat de NewsIn.

O analiza va fi facuta în Delegatia Permanenta a PNL, a mai precizat Tariceanu, care a anuntat si ca va candida pentru un nou mandat de presedinte al PNL, la viitorul congres al partidului.

Vicepresedintele Crin Antonescu, membru al organizatiei Bucuresti, a declarat, in schimb, ca situatia acestei filiale trebuie analizata separat, atat din punct de vedere statutar, cat si din punct de vedere al persoanei, tinand cont de faptul ca Ludovic Orban este o personalitate a partidului.