Victoria lui Sorin Oprescu in alegerile pentru Primaria Bucurestilor a provocat haos total in sediul sau de campanie. Candidatul a avut dificultati in a se misca intre locatiile in care dadea interviuri, iar oprirea accesului presei intr-una dintre incaperi s-a soldat cu strigate si imbranceli serioase. Circulatia in zona sediului a fost oprita cateva zeci de minute, iar incercarile de organizare ale staffului de campanie au fost zadarnice.

Pana cu putin timp inainte de ora 21.00, la sediul de campanie al lui Sorin Oprescu a fost relativ liniste. Putine persoane si-au petrecut ziua in Eminescu 89, unde un bar si-a schimbat, pe perioada campaniei electorale, numele in "La independentu'". Vanzoleala a inceput dupa ora 20.00, cand au sosit o parte dintre sustinatorii lui Oprescu. Au fost dotati cu "palmute" (trei palme de plastic care fac zgomot daca sunt scuturate) si s-a incercat organizarea lor in afara sediului. Micile incaperi ale localului erau, insa, ticsite de lume, oricat ar fi incercat stafful candidatului sa convinga sustinatorii ca locul lor este afara, acolo unde urma sa aiba loc discursul dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor.

La ora 20.50, circulatia pe strada Eminescu, pe bucata pe care se afla sediul este inchisa, iar Orescu isi face apariti pe jos, intr-o camasa alba ce aduce a halat de medic. Stie deja ca sondajele pe care le vor face publice televiziunile peste 10 minute ii sunt favorabile, asa ca imparte zambete si strangeri de mana, iar oamenii il striga "primare". Fetele din staff, imbracate aproape complet in alb, culoarea politica a independentei, impart la nimereala stegulete, dotandu-i si pe ziaristi.

Oprescu reuseste destul de greu sa intre in sediu, iar pozitionarea in fata camerelor, pentru cadrele ce vor fi transmise in direct in momentul anuntarii rezultatelor, se face cu imbranceli. Din pacate sonor monitorului la care priveste candidatul nu poate acoperi bucuria multimii, iar apelurile la liniste sunt zadarnice. "Ai grija sa nu schimbi postul, sa nu cumva sa dai pe Realitatea", spune Oprescu razand cand cineva verifica daca sonorul e la maximum. Abia apar pe ecran estimarile Antenei 3, ca incaperea se zguduie de urale. Cateva runde de confetti cad peste capul candidatului si acesta porneste spre pupitrul de la care isi va spune discursul de invingator.

Organizarea multimii se termina aici, si haosul pune stapanire pe sediu si imprejurimi. Sustinatori si ziaristi, de-a valma, blocheaza usa, iar Oprescu abia reuseste sa se strecoare. O parte dintre cameramanii care trebuie sa transmita in direct discursul sunt prinsi inauntru, iar presiunea ziaristilor de a iesi din cladire se lasa cu imbranceli si lovituri. Sustinatorii il inconjoara ca intr-o menghina pe Oprescu, mai ales pentru ca acesta nu are parte de sonorizare in exterior. Cu exceptia celor aflati in imediata lui apropiere, nimeni nu aude discursul, desi Oprescu incearca sa strige cat de tare poate. Dupa discurs urmeaza cateva interviuri in direct, dar deplasarea intre camerele de luat vederi e anevoiasa, cele doar cateva zeci de persoane avand ca prioritate imbratisarea preferatului lor.

O data intrat inapoi in sediu, Oprescu se retrage in cea mai indepartata incapere, unde se afla o buna parte din sustinatorii de baza ai campaniei sale. Doi barbati blocheaza intrarea in incapere, iar busculada produsa astfel se lasa cu panouri rasturnate si strigate. In cele din urma sunt lasati inauntru doar o parte dintre ziaristi, care au ocazia sa-l vada pe Oprescu luat in brate de sustinatori. Printre acestia, senatorul PSD Serban Nicolae, care a fost prezent langa Sorin Oprescu cu intreaga familie.

Mai urmeaza cateva interviuri in direct si candidatul pleaca. In cateva minute pleaca si sustinatorii, iar la ora 23.00 sediul este aproape gol. Doar bucatile de confetti de pe podea, cateva stegulete calcate in picioare, fotoliile pline de urme de pantofi si panourile cu Oprescu mai arata ca barul a fost sediu de campanie.