Alegerile pentru primarie din comuna ieseana Voinesti au fost castigate de Neculai Ivascu, candidatul decedat duminica, chiar in cursul desfasurarii alegerilor. Ivascu (PSD) a castigat primaria localitatii cu 1051 de voturi, iar contracandidatul sau a obtinut 1028, potrivit Realiattea TV.

Biroul Electoral Central a anuntat anterior ca nu poate lua o decizie inainte de incheierea procesului de votare si nici nu il poate intrerupe, din cauza ca in Romania nu exista o lege care sa prevada asemenea situatii.O decizie ar urma sa fie luata zilele urmatoare, iar pana atunci, procesul de votare de la Voinesti va merge astazi pana la capat.

Politicianul a murit in aceasta dimineata la spital, din cauza unei probleme de sanatate. Neculai Ivascu, in varsta de 58 de ani, suferea de o afectiune cronica a ficatului. El era primar la Voinesti din anul 1990.

Asociatia Pro Democratia solicitase, in cursul zilei, suspendarea procesului de votare de la Voinesti. Potrivit NewsIn, Pro Democratia sustine ca a primit sesizari din partea cetatenilor din comuna Voineşti-Iaşi, potrivit carora o parte din alegatori nu vor mai participa la vot, fiind sustinatori ai candidatului PSD, Neculai Ivaşcu, decedat duminica.

Pro Democratia a solicitat suspendarea procesului electoral din comuna Voineşti-Iaşi, invocand faptul ca scrutinului va fi in mod evident viciat din cauza existentei in fapt a unei singure candidaturi in aceste alegeri.