Alegatorii din localitatile ilfovene Stefanesti si Sintesti repeta astazi primul tur al alegerilor locale, dupa ce BEC a anulat rezultatale din urma cu doua saptamani din cauza fraudelor electorale constatate. Zeci de alegatori asteapta la coada sa voteze la sectiile de votare din cele doua localitati. Atmosfera este linistita in localitatile ilfovene, pe fundalul unei prezente masive a fortelor de ordine.

In localitatea ilfoveana Stefanesti, primul tur al alegerilor se repeta, din cauza fraudelor electorale constatate pe 1 iunie.

La Stefanesti, circa 100 de persoane asteptau la rand la sectia de votare numarul 1 inca inainte de ora 8. Daca in primul tur de scrutin alegatorii din Stefanesti au avut la dispozitie doua sectii, astazi ei pot vota in patru sectii de votare.

Biroul Electoral Central a decis sa anuleze rezultatele primului tur al alegerilor locale din Stefanesti, din cauza fraudelor electorale inregistrate in urma cu doua saptamani. Cursa electorala se da, in principal, intre candidatul PNG-CD si PSD.

Si alegatorii din satul Sintesti, ce apartine comunei Vidra, repeta primul tur al alegerilor locale. Alegatorii s-au prezentat la urne de la primele ore ale diminetii , iar politistii si jandarmii s-au pregatit sa rectioneze in cazul unor incidente. Tiganii analfabeti din Sintesti au intrat la urne insotiti.

La o sectie de vot din Sintesti s-a sesizat un incident cand doi alegatori au intrat intr-o cabina de vot. Unul dintre ei candideaza pentru un post de consilier local.

In cele doua localitati, alegatorii voteaza atat pentru primar, cat si pentru consilierii locali, consilierii judeteni si presedintele Consiliului Judetean Ilfov.