Intr-un interviu difuzat de postul de televiziune din Iasi, Tele M, presedintele Traian Basescu a afirmat ca Ion Iliescu "are o atitudine iresponsabila chemind la izolarea PD-L si a sefului statului". In acelasi interviu presedintele a spus ca, din pacate, Iasul a ratat sansa de a da in guvern minti stralucite, aceasta din cauza lui Relu Fenechiu care a facut numiri pe criterii clientelare, ca de exemplu, Tudor Chiuariu si Cristian Adomnitei.

"Ati vazut chemarea lui Iliescu cu izolarea lui Basescu si a PD-L. Nu poti sa ceri ca senator si fost presedinte al Romaniei sa izolezi un sef de stat sau un partid care are cel mai bun procentaj, fapt confirmat si la alegerile locale. O astfel de chemare la lupta, precum cea formulata de Ion Iliescu, este o atitudine iresponsabila", a declarat Traian Basescu in interviul de la postul iesean Tele M.

Traian Basescu a mai spus ca nu poate sa nu riposteze cind Iliescu face astfel de apeluri, plus ca "inclusiv Constitutia imi permite sa ma pronunt".

Relu Fenechiu a risipit sansa Iasului

Liderul filialei PNL din Iasi, Relu Fenechiu, a fost acuzat de presedintele Basescu ca a facut numiri in Guvern exclusiv pe criterii clientelare, dindu-i ca exemplu pe Tudor Chiuariu la Justitie si Cristian Adomnitei la Educatie.

"Iasul ar fi putut sa dea in guvern minti stralucite. La Justitie, de exemplu, a preferat sa dea un client politic decit sa fi asezat in fotoliul ministrului Justitiei una din personalitatile juridice ale Iasului. De ce ne-am oprit la un jurist ca Tudor Chiuariu care a lucrat intr-un SRL, mi-e greu sa spun", a afirmat Basescu.

In aceeasi ordine de idei, presedintele si-a exprimat regretul ca in loc de "universitari de prestigiu, de oameni cu mare greutate", Fenechiu a promovat oameni de slaba calitate, care "nu au reusit sa aduca o contributie pozitiva nici in Guvern, nici pentru Iasi".

"Fenechiu a ratat pentru Iasi, nu pentru PNL", a completat Traian Basescu.

Fenechiu si Chiuariu dau replica

Relu Fenechiu si Tudor Chiuariu au replicat acid la acuzele presedintelui Basescu.

Intr-un comunicat de presa, Tudor Chiuariu, actual consilier la cabinetul primului ministru, afirma ca Basescu este "maestrul neegalat al numirilor clientelare" si i-a recomandat sa vorbeasca despre competenta dupa ce isi va invata copiii limba romana.

Chiuariu il acuza pe Basescu ca a numit in diferente functii "fosti securisti, fosti procurori comunisti, traseisti politic, foste prezentatoare de circ, pipite care nu prezinta vreo calitate aparenta".

In ce-l priveste pe Relu Fenechiu, acesta i-a raspuns presedintelui prin acuza ca " a ratat Romania, ceea ce e mult mai frav. " Dincolo de toate, dumnealui are o ura personala impotriva mea, din cauza faptului ca niciodata nu am vrut sa-i fac jocurile".