PC-ul a anuntat ca il sustine pe Oprescu la primaria Capitalei alaturi de PSD, in baza protocolului aliantei dintre cele doua partide. Sustinerea se va extinde si in judetele in care PSD are candidati in turul doi de scrutin.

Secretarul general al PC, Codrut Seres, a anuntat sustinerea pe care partidul sau o va acorda lui Oprescu aratand ca si in judete PC-ul va fi alaturi de PSD in baza protocolului dintre cele doua partide. Desi decizia nu este oficiala, Partidul Conservator a “recomandat” membrilor sai sa-l voteze pe Oprescu.

Chiar si propriul candidat al partidului la primarie, Codrin Stefanescu, perdant al turului I, a spus ca el va vota cu Oprescu pentru ca “lupta in continuare impotriva mafiei PD-L”.

La sectoarele unde inca nu s-a decis primarul, PC-ul are aceleasi optiuni ca si PSD-ul, adica Andrei Chiliman la sectorul 1 si Popescu Piedone la sectorul 4.

Pentru a motiva scorul slab de acum doua duminici, Codrin Stefanescu a dat vina pe absenteism si pe voturile platite. El a mai adaugat ca a cheltuit foarte putini bani pe campania electorala, doar 120.000 euro.