Candidatul independent la Primaria Capitalei Sorin Oprescu il acuza pe contracandidatul sau Vasile Blaga ca negociaza cu PSD, mai exact cu Miron Mitrea, seful de campanie social-democrat. Cei doi s-ar fi intalnit in urma cu doua zile si ar fi negociat la un restaurant din Capitala unde, potrivit lui Sorin Oprescu, "si-ar fi impartit Bucurestiul si ar fi facut harta politica a sectoarelor". "Soarta bucurestenilor s-a scris pe un servetel de restaurant", acuza Sorin Oprescu.

UPDATE: Miron Mitrea a declarat pentru Mediafax ca este internat de sambata intr-un spital din Munchen si nu ar fi avut cum sa se intalneasca cu Vasile Blaga la Bucuresti acum doua zile, cum sustine Sorin Oprescu.

"Bucurestiul a mai batut un record", a afirmat Sorin Oprescu. "Nu e vorba de o solutie miraculoasa pentru deblocarea traficului sau despre locuri in gradinite, ci despre cel mai mare restaurant din lume - 300 de mii de oameni inghesuiti intr-un restaurant din Capitala". Sorin Oprescu sustine ca Vasile Blaga si Miron Mitrea, care spun ca ar reprezenta fiecare cate 150 de mii de bucuresteni, s-au intalnit pentru negocieri politice si ar fi impartit politic, intre PD-L si PSD, fotoliile de primari de sector din Bucuresti.

"Ceea ce s-a negociat acolo nu a fost infrangerea mea, ci ingenuncherea bucurestenilor", a continuat Sorin Oprescu, el indemnandu-i pe bucuresteni sa mearga pe 15 iunie la vot "pentru a se ridica impotriva acestor practici politice".

"Eu sa fiu invins asa nu pot. Furat, da, invins, nu", a adaugat candidatul independent, care l-a acuzat pe Vasile Blaga ca isi minte propriul electorat: "Blaga nu numai ca ii minte pe bucuresteni, dar isi minte propriul sau electorat - pe cei 160 de mii de oameni care l-au votat".

"In goana lor dupa functie si putere in Bucuresti, Blaga si Mitrea au lasat orice pretentii de verticalitate si au facut un fel de intelegere de la Yalta cu servetelele de la restaurant", a adaugat Sorin Oprescu. El nu s-a oprit insa aici, ci a atacat si alti lideri ai PD-L: "Blaga e Videanu si Videanu e Blaga", a repetat el de mai multe ori, dupa care a trecut la Emil Boc: "Ce face Boc ieri: iese in public si spune ca PSD intra pe usa din dos cu Sorin Oprescu. Dupa ce Mitrea si-a impartit Bucurestiul cu Blaga".

"Nu trebuie sa fim dezamagiti, ci sa ne ridicam impreuna pe 15 iunie impotriva acestor practici politice", si-a incheiat Sorin Oprescu discursul.