Liberalii si social democratii au inceput deja sa-si faca socotelile pentru o guvernare oficiala in tandem. Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi la Realitatea TV ca liberalii au doua optiuni: fie guvernarea alaturi de PSD, fie in opozitie. La randul sau, strategul PSD, Viorel Hrebenciuc, a iesit la rampa confirmand o eventuala alianta cu liberalii.

"Din punctul meu de vedere, pentru PNL sunt doua variante, doua si numai doua. Fie, in conditiile in care va fi posibil, un guvern cu PSD-ul, fie neparticiparea la guvernare si trecerea in opozitie", a declarat Crin Antonescu la Realitatea TV.

Din punctul de vedere al vicepresedintelui liberal, a treia varianta, o alianta cu PD-L-ul, "nu se pune din multe motive".

"Stiu ca nu e foarte artistic, asa, pentru negocieri, sa excluzi variante, dar eu o sa va spun foarte deschis acest lucru", a afirmat Crin Antonescu.

Principalul vinovat pentru aceasta situatie este presedintele Basescu si "obiceiul lui de a linge unde a scuipat si de a scuipa unde a lins", a spus Antonescu, dind ca exemplu laudele pe care seful statului le-a adus lui Ludovic Orban pentru prestatia in campania electorala.

Vicepresedintele PNL a explicat ca varianta colaborarii cu PD-L, nu este sustinuta atata vreme cit identitatea PNL este pusa in discutie.

De altfel, si strategul PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat in cadrul aceleiasi emisiuni la de la Realitatea TV ca "simte ca se apropie cu pasi marunti, dar siguri de PNL".

"Din ceea ce simt eu in momentul de fata, avand in vedere starea de spirit care exista in PSD, ca ne apropiem cu pasi marunti, dar siguri de PNL. Deci asta este o chestiune pe care nu pot sa o neg acum, dar lucrurile se pot schimba pana la toamna", a afirmat Hrebenciuc.