Alegerile de la Stefanesti se anuleaza si se vor repeta pe 15 iunie, in ziua in care celelalte localitati din tara va fi organizat al doilea tur de scrutin, a anuntat purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet. Un eventual tur doi de scrutin la Stefanesti ar urma sa fie organizat la data de 29 iunie.

Ministrul de Interne, Cristian David, anuntase, tot astazi, concluziile anchetei ministerului privind votul de la Stefanesti, spunand ca au fost constatate nereguli: la Stefanesti exista persoane care si-au exercitat dreptul la vot cu toate ca aveau interdictie penala si persoane care au votat, cu toate ca numele lor nu figureaza in baza de date a Inspectoratului pentru Evidenta Persoanelor, dar si oameni care au votat de mai multe ori, anunta televiziunile de stiri.

Ministrul de Interne a adaugat ca in fata legii vor raspunde, in mod individual, cei care au votat in acest fel, insa raspunderea morala le apartine celor care i-au indemnat sa o faca.

Premierul Tariceanu i-a solicitat ministrului Internelor ca sa ia toate masurile pentru evitarea unor incidente similare la urmatorul scrutin de la Stefanesti.