Sorin Oprescu a fost acuzat in sedinta de marti a Biroului Permanent ca ii ameninta pe cei din organizatia Bucuresti ca se intoarce in partid si ii destiuie. Informatia aparuta pe NewsIn a fost confirmata pentru HotNews.ro de surse participante la intilnire, care au spus ca Ion Iliescu a fost rugat sa-i trasmita doctorului sa inceteze cu amenintarile si atacurile.

Discutiile au plecat de la reprosurile lui Cristian Diaconescu fata de sustinerea de care a beneficiat in timpul campaniei si de la observatia ca Oprescu ataca partidul. Iliescu a fost rugat sa-i transmita lui Oprescu sa inceteze cu atacurile, mai ales acum dupa ce PSD a anuntat ca-l va sprijini in turul doi de scrutin.

Ideea a fost preluata de secretarul PSD Bucuresti, Aura Vasile, care s-a plins in plenul sedintei de faptul ca doctorul le-a transmis celor din organizatia Bucuresti ca "se va intoarce si ii va da afara din functii pe toti".

Surse din Biroul Permanent au spus pentru HotNews.ro ca Aura Vasile nu primit ajutorul lui Geoana, care i-ar fi spus ca "nu e cazul sa agite partidul inaintea celui de-al doilea tur de scrutin, venind cu tot felul de scenarii despre intoarcerea lui Oprescu".

Ca si Diaconescu, Aura Vasile i-ar fi cerut lui Iliescu sa-i spuna lui Oprescu sa inceteze cu amenintarile "ca sa nu inrautateasca lucrurile".

Aceleasi surse au declarat ca Marian Vanghelie a transmis ca nu este de acord sa-i faca campanie lui Oprescu si nici sa-si declare public sustinerea fata de acesta in timpul propriei campanii.