Liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, a declarat marti ca PD-L si-a dublat scorul politic la consiliile judetene raportat la alegerile din 2004.

"PDL si-a dublat scorul politic la consiliile judetene, raportandu-ne la anul 2004. In concluzie, PDL a obtinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor din intreaga lui istorie si, raportandu-ne la anul 2004, practic ne-am dublat votul politic".

Emil Boc a tinut sa sublinieze ca pentru prima data un partid singur invinge PSD in alegeri locale:"Daca pana acum PSD mai putea fi invis prin aliante, prin coalitii, acum pentru prima data PSD este invins de catre un partid si acest partid care invinge PSD este PDL".

Boc a criticat din nou sustinerea explicita a PSD fata de Sorin Oprescu: "Daca votezi Oprescu, votezi Iliescu si daca votezi Iliescu, votezi coalitia celor 322".

Presedintele PD-L a declarat ca " asistam la o refacere a coalitiei celor 322, semnalul fiind dat de Ion Iliescu, care a cerut izolarea PD-L".

Totodata Emil Boc a dat asigurari ca Vasile Blaga va castiga Primaria Bucuresti.

Liderul PSD, Mircea Geoana a anuntat marti ca formatiunea sa va sustine candidatura independentului Sorin Oprescu la Primaria Generala, dar si pe cele ale lui Andrei Chiliman, candidatul PNL la sectorul 1 si pe a lui Cristian Popescu - Piedone, la Primaria sectorului 4. De altfel, Geoana a recomandat electoratului sau un vot impotriva PDL.