PSD a anuntat ca il va sprijini in turul al doilea de scrutin la sectorul 1 pe candidatul liberal, Andrei Chiliman, impotriva celui democrat-liberal, Razvan Murgeanu. Mircea Geoana si Ion Iliescu au declarat la finalul BPN ca scopul partidului este "blocarea dreptei" si a lui Traian Basescu. Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca "Iliescu e un rau pasiv, spre deosebire de PD-L si Basescu", iar Emil Boc ca decizia este "o jignire la adresa electoratului de dreapta din Bucuresti".

La finalul Biroului Permanent, Mircea Geoana a anuntat ca PSD il sprijina in turul al doilea de scrutin pe Andrei Chiliman- PNL si pe Piedone Popescu-PC, ambii avind ca adversari candidati PD-L. Chiliman se lupta cu Razvan Murgeanu, diferenta dintre ei fiind de doar 2 procente, iar Piedone cu Silaghi, ei fiind despartiti de 15 procente.

Lupta cu dreapta exclude PNL

In acelasi context, Geoana si Iliescu au declarat ca scopul PSD este "blocarea dreptei" si a "partidului lui Basescu", motiv pentru care partidul va incepe negocierea unor majoritati in acest scop in toata tara.

Cum se impaca sustinerea unui candidat al PNL si incheierea unor aliante cu liberalii in consiliile jduetene, in contextul deciziei partidului de a lupta cu dreapta, Geoana nu a reusit sa explice.

Crin Antonescu: Iliescu este un rau pasiv

Intrebat despre sustinerea pe care PSD i-o acorda lui Chiliman si daca acest lucru nu deranjeaza PNL, Crin Antonescu a declarat la Realitatea TV ca "daca asa vor ei, noi ce putem face".

In ce priveste alegerea pe care ar face-o intre un partid al lui Iliescu si unul al lui Basescu, vicepresedintele liberal a opinat ca "PSD si Iliescu sint un rau pasiv, in timp ce PD-L si Basescu unul activ".

Chiliman:O strategie de a scoate cetatenii la vot in favoarea lui Oprescu

Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Andrei Chiliman afirma ca a fost votat de "cetatenii sectorului 1, fara niciun indemn din partea vreunui partid", iar votul de duminica "nu a fost pe criterii ideologice".

Chiliman vede in declaratia lui Geoana "o strategie de campanie pentru a scoate la vot cetatenii din sectorul 1 in favoarea lui Sorin Oprescu, candidat independent la Primaria Capitalei".

Emil Boc: O jignire la adresa electoratului de dreapta din Bucuresti

Liderul PDL a declarat pentru HotNews.ro ca decizia PSD de sustinere a lui Chiliman in conditiile in care a anuntat ca lupta impotriva dreptei, "inseamna fie ca PSD nu mai stie ce e dreapta, fie ca PNL nu mai este perceput ca atare, devenind un conglomerat de interese, fara nicio ideologie".

Emil Boc a mai spus ca gestul "este o jignire adusa electoratului de dreapta din Bucuresti"