Intr-o proportie covirsitoare, asa numitii baroni locali, implicati in scandaluri, cu dosare la DNA sau figurind pe listele negre ale Coalitiei pentru o guvernare curata, au fost alesi prin vot uninominal presedinti ai Consiliilor judetene. Peste 70% dintre ei au detinut aceeasi functie in ultimii ani. Oprisan, Durbaca, Benea, Nicusor Constantinescu, Contac, Calinoiu, Cosma sau Dragnea sint doar citiva din baronii ajunsi presedinti de CJ.

Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa explice, cat mai detaliat, succesul acestora. Prin ce s-au facut remarcati, ce au facut pentru judetul pe care l-au pastorit? Argumentele aduse de cititori vor construi articolul de fata.

* Alba: Ion Dumitrel, fost presedinte CJ, a fost implicat in numeroase afaceri controversate prin firmele sale. Apare pe lista Coalitiei pentru o guvernare curata, potrivit careia Consiliul judetean trebuie sa plateasca 6 miliarde lei in urma unui proces pe care l-a pierdut ca urmare a afacerii "cornul cu lapte'.

Bacau: Dragos Benea (PSD) - 32,80%, fost presedinte CJ, se lupta cu Ionel Palar (PNL) - 32,10%, traseist politic, apare pe lista neagra a Coalitiei pentru o guvernare curata, fiind acuzat ca in calitatea sa de deputat si director de marketing la SC CET SA Bacau a inchiriat pentru firma sa privata, Luxor, spatii si terenuri chiar de la CET, pentru care plateste o chirie subevaluata.

Botosani: Constantin Contac (PSD)- 32,96%, fost presedinte CJ, a fost trimis anul trecut in judecata de catre DNA pentru spalare de bani, fals in declaratii si operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate. Procurorii afirma ca a dobindit foloase necuvenite estimate la 19,3 milioane euro. Are o avere impresionanata si prin firma sotiei sale a cistigat un contract de 2 milioane lei in programul "cornul cu lapte".

Braila: Stancu Bunea Gheorghe (PSD) - 39,09%, fost presedinte CJ, a derulat prin firmele sale afaceri cu CJ si a obtinut toate contractele ANL si pentru sali de sport.

Buzau: Victor Mocanu (PSD)- 32,97%, fost presedinte CJ

Calarasi: George Raducu Filipescu (PNL) - 46,37%, actual CJ.

Constanta: Nicusor Constantinescu (PSD)- 52,2%, fost presedinte CJ, este asociat in firme si afaceri cu primarul reales Radu Mazare si a fost implicat in scandaluri de notorietate.

Dolj: Ion Prioteasa (PSD) - 43,78, actual CJ, l-a infrint pe Radu Berceanu (PDL) cu 31,36%

Galati: Eugen Durbaca (PC) - 26,9%, fost presedinte CJ, activist PCR, traseist, a avut o condamanare penala si multe alte probleme cu justitia. Familia sa a construit un adevarat imperiu de afaceri, beneficiind de concesionari de terenuri si contracte cu autoritatile locale. -Gorj: Ion Calinoiu (PSD) - 40,15%, fost presedinte CJ

Hunedoara: Mircea Ioan Molot (PNL) - 42,98%, fost presedinte CJ, apare pe lista neagra a Coaltiei, a fost acuzat ca distribuie fondurile in mod discretionar si ca in timpul mandatului sau s-au încheiat parteneriate public-privat cu firme ale lui Sever Muresan, exact in timp ce controversatul om de afaceri era condamnat pentru evaziune fiscala de un tribunal din Franta.

Ialomita: Silvian Ciuperca (PSD) – 42,92%, fost presedinte CJ

Mures: Emoke Edita Lokodi (UDMR) – 49,72%, fost presedinte CJ pina in 2004,

Prahova: Mircea Cosma (PSD) – 27,95%- fost presedinte CJ, a fost acuzat de presa ca in timpul mandatului sau a privatizat regia judeteana de transport calatori catre firma familiei sale. A facut afaceri cu autoritatile locale si consiliul judetean, firmele sale atingind cifre de afaceri record in perioada in care PSD a fost la putere.

Teleorman: Liviu Dragnea (PSD)- 42.06%- acuzat ca s-a imbogatit de pe urma pozitiei sale publice si ca a facut afaceri paguboase pentru comunitatea sa.

Vrancea: Marian Oprisan (PSD)- 52,23%, a fost trimis in judecata de DNA, fiind acuzat de comiterea mai multor ilegalitati pe perioada mandatului.