Vicepresedintele PNL Bogdan Olteanu a declarat, astazi, ca liberalii sunt multumiti de rezultatele obtinute la alegerile locale si ca partidul sau a obtinut la acest scrutin cel mai bun scor din istoria sa. Referindu-se, apoi, la scrutinul pentru alegerea primarului Capitalei, Bogdan Olteanu a afirmat ca a fost surprins sa afle ca exista un candidat de dreapta pentru Bucuresti: "Domnul Prigoana, principalul sustinator al lui Vasile Blaga, l-a calificat drept un comunist si le-a cerut tuturor comunistilor sa il sustina."

Bogdan Olteanu a declarat ca PNL se asteapta sa obtina, dupa al doilea tur de scrutin, intre 800 si 1.000 de primarii din tara, iar partidul a obtinut la actualul scrutin cel mai bun scor din istoria sa.

Referitor la cursa pentru Primaria Capitalei, Olteanu spune ca PNl nu s-a hotarat daca isi va sfatui alegatorii sa isi acorde votul vreunuia dintre candidati: "Putem face o sugestie in functie de compatibilitatea cu programul lui Ludovic Orban, care era un program foarte bun. Asta in cazul in care isi vor revizui programele. Proiectele lor din primul tur nu ne-au convins. In functie de proiectele lor, vom putea face o recomandare sau putem recomanda electoratului nostru sa nu il aleaga pe niciunul dintre ei."

Bogdan Olteanu a mai afirmat ca partidul sau va lua in calcul posibile aliante in Consiliul General al Municipiului Bucuresti dupa alegerea primarului general. In tara, Olteanu spune ca PNL mizeaza pe un parteneriat cu UDMR, acolo unde va fi posibil acest lucru.