Numaratoarea paralela realizata de UDMR il arata castigator la sefia Consiliului Judetean pe candidatul UDMR, Borboly Csaba, care a obtinut aproximativ 60% dintre optiunile electoratului. El a reusit sa-l sa-l devanseze pe contracandidatul sau, liderul Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, transmite corespondentul ROMPRES.

Deocamdata, nu se cunoaste cu exactitate componenta Consiliului Judetean Harghita, dar numaratoarea paralela indica faptul ca doua treimi din mandate au fost castigate de UDMR si restul de Partidul Civic Maghiar.

Raduly Robert, de la UDMR, a castigat un nou mandat in fruntea municipiului Miercurea Ciuc. Numaratoarea paralela arata ca Raduly a obtinut aproximativ 58 la suta din preferintele alegatorilor.

In ceea ce priveste locurile in Consiliul Local Miercurea Ciuc, ele vor fi impartite intre UDMR si PCM. Potrivit primelor informatii Uniunea a obtinut 12 mandate, in vreme ce Partidul Civic Maghiar are 7 mandate. Niciunul dintre partidele romanesti nu a reusit sa intruneasca suficiente voturi pentru a avea un reprezentant in Consiliul Local Miercurea Ciuc.

In premiera, primaria din Odorheiu Secuiesc a fost castigata de catre candidatul UDMR, Bunta Levente. Este pentru prima data cand fotoliul de primar din Odorheiu Secuiesc este castigat de UDMR, in ultimii 12 ani acest oras fiind condus de Szazs Jeno, adversarul declarat al Uniunii.

In ceea ce priveste componenta Consiliului Local Odorheiu Secuiesc, UDMR a reusit sa obtina 9 mandate, PCM are 8, in vreme ce Partidul Verde are 2 reprezentanti.

Un alt oras harghitean unde nu se va organiza turul doi este Balanul, candidatul independent Mihai Meres reusind sa castige detasat un nou mandat. La Cristuru Secuiesc, fotoliul de primar a fost castigat din primul tur de candidatul UDMR, Rafai Emil.

La Toplita, Mircea Dusa nu a reusit sa castige primaria din primul tur si se va intrece in turul doi cu liberalul Stelu Platon.