Pe parcursul zilei de duminica, pe masura ce veneau mesajele din teritoriu, democrat-liberalii au fost relaxati si voiosi. La conferinta dupa aflarea exit-poll-urilor, liderii PD-L si-au manifestat entuziasmul prin aplauze, felicitari si strigate de victorie. Liviu Negoita a fost cel mai felicitat candidat, dar nici Vasile Blaga si restul PDL-istilor nu au dus lipsa de incurajari. Situatia insa s-a schimbat dupa ora 22:00, cand a inceput numaratoarea voturilor. Atmosfera la sediul PD-L a devenit incordata si sobra.

Pe parcursul zilei, Vasile Blaga, care este si coordonatorul campaniei la nivel national, a luat pulsul din teritoriu discutand prin videoconferinta cu liderii de partid din tara si a mers in sectiile de votare din Capitala. Alaturi de Adriean Videanu si Liviu Negoita a socotit de zor voturile.

Dupa pranz, fetele democrat-liberalilor au devenit mai relaxate, chiar vesele: mesajele de pe teren erau favorabile, iar la Capitala se preconiza clar un al doilea tur de scrutin intre Vasile Blaga si Sorin Oprescu.

Pe seara, rand pe rand au inceput sa-si faca aparitia liderii PD-L Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Elena Udrea, Anca Boagiu si Cristian Boureanu. Pe culoare, staff-ul de camapanie alerga de colo-colo cu entuziasm sa pregateasca conferinta de la ora 21. Democrat-liberalii sarbatoreau deja castigarea alegerilor.

Veselie si bucurie mare la PD-L dupa exit-poll-uri. La tribuna, in fata camerelor si blitzurilor au aparut toti candidatii PD-L. Doar actualul edil al Capitalei, Adriean Videanu, a stat in umbra, in spatele colegilor.

"Victorie!" a strigat actual si viitorul primar al sectorului trei, Liviu Negoita, urmat in cor de restul democrat-liberalilor. "Per ansamblu, am castigat alegerile, Vasile!", a fost reactia lui Liviu Negoita dupa anuntarea rezultatelor de la exit poll-uri.

Rand pe rand, liderii partidului i-au felicitat pe candidatii care urmeaza sa intre in turul doi: Sebastian Bodu, Radu Silaghi, Razvan Murgeanu si Cristian Poteras.

Flancat de Liviu Negoita si Teodor Stolojan, Blaga le-a multumit bucurestenilor pentru increderea acordata.

Dupa un sfert de ora, conferinta de presa s-a incheiat. La fel si entuziasmul liderilor democrat-liberali. Conform surselor PDL, din tara vin vesti bune, dar in Capitala situatia se schimba de la o ora la alta, iar Vasile Blaga este ajuns din urma de Sorin Oprescu.

Din tot tabloul portocaliu a lipsit toata seara un personaj: Traian Basescu. Asteptat chiar si de membrii partidului, liderul de la Cotroceni nu si-a mai facut aparitia. Iar nervozitatea printre PD-L-isti a crescut proportional cu asteptarea presedintelui.