Mai multi abonati Orange au primit, sambata, sms-uri in care erau indemnati sa il voteze pe Cozmin Gusa primar al Capitalei, semnate Lavinia Sandru: "Adrian Mutu, Ilie Nastase, Leonard Doroftei si Monica Tatoiu au incredere si voteaza Cozmin Gusa. Tu de ce n-ai face-o?" suna mesajul scris.

Si unii abonati Vodafone au primit, sambata seara, mesaje scrise pe telefoanele mobile, prin care erau indemnati sa mearga la vot si sa il aleaga pe candidatul PSD la Primaria sectorului 2 din Capitala, Neculai Ontanu, anunta NewsIn."Dumneavoastra stiti cel mai bine cine e primarul bun in Sectorul 2! Veniti maine la vot ca sa continuam munca buna inceputa impreuna. Cu respect, Neculai Ontanu" este textul sms-ului trimis mai multor abonati ai Vodafone.

Si in Prahova s-au inregistrat incidente similare: Partidul National Democrat Crestin a formulat doua plangeri penale impotriva Partidului Democrat-Liberal si impotriva lui Mircea Cosma, candidatul PSD la presedintia CJ Prahova, tot din cauza unor mesaje electorale trimise prin telefon, anunta NewsIn.

PNDC sustine ca, pe parcursul zilei de sambata, mai multi abonati Vodafone au primit urmatorul mesaj pe telefonul mobil: "Ati fost inscris pentru un teren de casa gratuit sau apartament cu dobanda zero. Va rog sa mergeti la vot. Sunt un bun gospodar. Va multumesc mult!", la rubrica expeditor aparand numele Mircea Cosma si nu un numar de telefon, cum ar fi fost normal – se arata intr-un comunicat de presa al PNDC Prahova.

De asemenea, tot sambata, reprezentantii PD-L au apelat abonatii Romtelecom Prahova, difuzand o inregistrare cu vocea unei doamne care, timp de 1-2 minute, indemna cetatenii sa nu voteze Partidul National Democrat Crestin, la alegerile locale din 2008 si sa nu aplice stampila „VOTAT” pe sigla acestui partid, respectiv pe cruce.

Partidul National Democrat Crestin sustine ca mesajul telefonic continea mai multe injurii si acuzatii calomnioase la adresa actualului presedinte al CJ, Florin Anghel – candidatul PNDC pentru un nou mandat.

PNDC a depus plangeri penale atat impotriva PD-L Prahova, cat si impotriva lui Mircea Cosma, din partea PSD Prahova, de la care cere cate 100 de mii de euro daune morale. Plangerile penale au fost trimise, sambata, Inspectoratului Judetean de Politie Prahova.