Prezenta la vot pana la ora 10 a fost de 7,01% din populatie la nivelul intregii tari, a anuntat purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhulet.

Potrivit statisticilor, prezenta la vot in mediul urban este de 5,5%, in timp ce, in mediul rural, 9,04% dintre alegatori s-au prezentat la urne.

Muhulet a precizat ca participare mai scazuta s-a inregistrat in judetele Sibiu (4,84%) si Maramures (5,06%). Judetele fruntase au fost Teleorman (10,85%), Ilfov (10.82%) si Giurgiu (10.44%).

In Bucuresti, 4,05% dintre alegatori se prezentasera la vot pana la ora 10. In sectorul 2 s-au prezentat 4,80% dintre alegatori, in timp ce, in sectorul 3, au fost la vot 3,12% dintre cetatenii cu drept de vot.

Muhulet a afirmat ca, in afara incidentului de la sectia din Stefanesti (Ilfov), BEC nu a primit informatii legate de alte incidente. La randul sau, BEM a anuntat ca nu s-au semnalat incidente in Bucuresti.

Peste 18 milioane de romani sunt asteptati duminica la vot pentru a-si alege primarii, consilierii locali si judeteni, precum si presedintii de Consilii Judetene, acestia din urma desemnati pentru prima oara in urma votului uninominal.