Unul dintre liderii social-democrati, Adrian Nastase, a votat in jurul orei 10.00 la Liceul Jean Monet din Bucuresti. "Am votat impotriva bordurilor din Capitala", a afirmat social-democratul, adaugand ca votul sau a fost si pentru "schimbarea culorii in Bucuresti". Liderul PD-L, Emil Boc, a votat la o scoala din Cluj-Napoca. "Nu am emotii si cred ca e o zi cu noroc", a afirmat Boc, adaugand ca :"vom castiga alegerile si la nivel local si la nivel national".

  • Adrian Nastase: Vreau un superprimar

"Am votat pentru un Bucuresti curat, si la propriu si la figurat, am votat pentru bucuresteni si impotriva bordurilor, a smecheriilor, a lipsei de bun simt, pentru schimbarea culorii Bucurestiului, pentru o nuanta europeana a Capitalei", a declarat Nastase. Presedintele Consiliului National al PSD a precizat ca votul sau "e un vot care se prefigureaza impotriva unei administratii de dreapta in Bucuresti. Sper ca e momentul unei schimbari fundamentale in Bucuresti si semnalul pentru o schimbare mai larga in tara".

Nastase a declarat ca nu a avut dificultati in a alege primarul general, insa ar "fi preferat sa avem un superprimar, o figura legendara a administratiei din America si Marea Britanie. Lasand gluma deoparte, avem o oferta foarte larga de candidati".

  • Boc: Vom castiga atat local, cat si national

Liderul PD-L, Emil Boc, a votat la o scoala din Cluj-Napoca. "Nu am emotii si cred ca e o zi cu noroc", a afirmat Boc. "Vom castiga alegerile si la nivel local si la nivel national", a precizat Boc. Liderul democrat-liberal si-a exprimat speranta ca la vot se vor prezenta mai multi cetateni decat la alegerile europarlamentare.

  • Videanu: Bucurestiul are sansa sa voteze cel mai bun primar din istorie

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a votat la ora 10.00, la Grupul Scolar Timpuri Noi din Sectorul 3. El a declarat ca "Bucurestiul are sansa acum sa aiba cel mai bun primar din istorie, deoarece lucrurile sunt deja demarate".

El a precizat ca nu ii pare rau ca nu a mai candidat pentru un nou mandat pentru Primaria generala.

Videanu a venit sa voteze insotit de sotia sa, Mioara.

  • Stolojan: Am votat pentru un om dintr-o bucata

Vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat ca: "Am votat pentru un om dintr-o bucata. De acesta are nevoie Capitala . Bucurestenii trebuie sa mearga la vot si am foarte mare incredere ca Romania va castiga cu fiecare runda de alegeri.

Stolojan a votat in jurul orei 10 la Colegiul National "Cantemir Voda", impreuna cu sotia.

  • Geoana: Am votat pentru cei mai buni, cei de stanga

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat, la Liceul Jean Monet, ca a votat pentru "cei mai buni, pentru cei de stanga".

"Sper sa fie un vot si de protest impotriva a patru ani de guvernare din Romania. Ne-am saturat de scandal, de incompetenta si de cearta. Cred ca va fi un vot pozitiv, pentru candidati, dar si unul negativ, pentru schimbari politice", a declarat Geoana. "E simplu sa votezi trei trandafiri chiar daca sunt patru buletine", a mai precizat liderul social-democrat.

Geoana a declarat ca votul de astazi "va fi un vot care va reconfirma faptul ca PSD este principalul partid politic din Romania si va confirrma faptul ca avem cea mai buna rezerva de cadre din tot ceea ce inseamna partid politic.

  • Iliescu: Am votat pentru eliminarea demagogiei

Ion Iliescu a votat pentru "eliminarea demagogiei". Insotit de sotia sa, fostul sef al statului, Ion Iliescu a votat la liceul Jean Monet din Capitala in jurul orei 11:40. Iliescu a declarat presei ca este bine ca lumea sa se prezinte la vot pentru ca este un drept pe care fiecare cetatean trebuie sa si-l exercite. Iliescu a mai spus ca a votat pentru schimbare si "eliminarea demagogiei".

Peste 18 milioane de romani sunt asteptati duminica la vot pentru a-si alege primarii, consilierii locali si judeteni, precum si presedintii de Consilii Judetene, acestia din urma desemnati pentru prima oara in urma votului uninominal.