Sondajul CURS, realizat la comanda lui Sorin Oprescu, il da cistigator pe Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, atit in primul tur de scrutin, cit si in al doilea. In sondajul INSOMAR, realizat la comanda Realitatea TV, Oprescu se plaseaza in fata lui Blaga cu doar 3%. In ambele, PD-L ar obtine cele mai multe locuri in Consiliul general, urmat de PSD si de PNL.

INSOMAR

Sondajul INSOMAR a fost realizat in perioada 23-25 mai si are o marja de eroare de 1%. Fata de sondajul de saptamina precedentaq, Sorin Oprescu a pierdut 7 procente, el conducind in momentul de fata cu 32.%. Vasile Blaga ar obtine 29%, Ludovic Orban 13,43% si Cristian Diaconescu -10,10%.

Singurul candidat care mai reuseste sa obtina peste 5 procente este Cosmin Gusa - 5%, restul avind sub 3%.

In ce priveste Consiliul General, PD-L conduce cu 34%, urmat de PSD cu 25%, de PNL cu 17% si de PIN cu 5%, PRM- 3% si PNTCD-2%.

Potrivit sondajului INSOMAR, prezenta estimata la vot in ziua alegerilor locale este de 46% din numărul total al alegatorilor înscrisi pe listele electorale.

CURS

Sondajul a fost realizat in perioada 15-18 mai si are o marja de eroare de peste 3,5%.

Din cei care s-ar prezenta la vot, 36% ar vota cu Sorin Oprescu, 27% cu Vasile Blaga, 14% cu Cristian Diaconescu si 12% cu Ludovic Orban. Voturile pentru restul candidatilor se distribuie astfel: Cosmin Gusa (PIN) - 5%, Daniel Fuciu (PNG) - 2%, Aurelian Pavelescu (PNTCD) - 1% si Codrin Stefanescu (PC) -1%.

La intrebarea referitoare la un pronostic asupra cistigatorului, Sorin Oprescu este indicat de 40% dintre cei intervievati, iar Vasile Blaga de 31%.

In marea finala dintre Sorin Oprescu si Vasile Blaga din turul al doilea de scrutin, potrivit CURS, Oprescu l-ar surclasa pe Blaga cu 54% la 46%. La aceasta intrebare nu au raspuns insa decit 68% dintre cei intrebati.

Blaga i-ar invinge in turul al doilea pe Cristian Diaconescu, scorul fiind de 57% ­ 43%, pe Ludovic Orban (59% ­ 41%) si respectiv pe Cozmin Gusa (65% ­ 35%). Candidatul sustinut de PSD, Cristian Diaconescu, ar reusi in turul al doilea sa-l invinga doar pe reprezentantul liberalilor, Ludovic Orban, cu un scor de 53% ­ 47%.

PD-L ar obtine 38% din locurile din Consiliul General, urmat de PSD cu 28%, de PNL cu 15%, PIN cu 5%, PNG cu 5%, PRM cu 3%, PC cu 2%, PNTCD cu 1% si PER tot cu 1%. La aceasta intrebare au exprimat o optiune de vot doar 76%, in timp ce 24% sint nehotariti sau nu raspund.